Carlos Pintér

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Carlos Pintér
Født 1910Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse FodboldspillerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Carlos Pintér (født 1910 i Bratislava af ungarske forældre) var en ungarsk fodboldspiller og træner.

Pintérs fodbold karriere var startet som spiller i schweiziske Locarno FC. I 1936 gik han til Bernese FC og året efter skrev han kontrakt med Sliema WanderersMalta, hvor han spillede til anden verdenskrigs udbrud i 1938. Han vendte da tilbage til Schweiz og AC Bellinzona, hvor han var både spiller og derefter træner i perioden 1944-1952. I 1950 kom han ind på École Fédéral du Sport i Macolin, hvorfra han fik diplom som professionel sportstræner. I 1952 kom han til Danmark via sit venskab med OB-træneren Géza Toldi. Den lange danske trænergerning startede i B.93, hvor han i 1954 vandt KBU-pokalfinalen. Han havde siden gyldne tider i KB og B.1909, som han vandt DM med i 1964.

Pintérs familie emigrerede til Schweiz i 1930. Han opholdt sig over 20 år i landet og blev schweizisk statsborger. Han kunne tale ungarsk, tysk, engelsk, italiensk og fransk, men lærte aldrig dansk.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

FodboldStub
Denne biografi om en fodboldspiller er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Carlos Pintér kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.