Carlsberg Hovedkontor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Carlsberg Hovedkontor er en kontorbygning beliggende på Ny Carlsberg Vej 100 i Carlsberg ByenVesterbro i København og har siden 1997 fungeret som bryggerikoncernen Carlsbergs hovedsæde. Bygningen skal rives ned i 2020.

Bygningen blev oprindelig opført som silo 1962-1965 i forbindelse med et tilstødende malteri efter tegninger af kgl. bygningsinspektør Svenn Eske Christensen. Siloens øverste etage blev oprindelig indrettet som besøgsafdeling, men blev aldrig taget i brug.[1] Da malteriet ophørte produktionen i 1994, blev den øverste halvdel af siloen og størstedelen af malteribygningen indrettet til sæde for Carlsbergs koncernadministration og direktion.

Omdannelsen fra silo til kontorbygning blev varetaget af PLH Arkitekter.[2] Malteriet rummer nu mødesal, kantine og kontorer.[1] Siloens nederste 11 etager fungerede stadig som silo frem til Carlsbergs udflytning af produktionen, mens de øverste ni etager blev bygget om til kontorer.

Bygningen rummer samlet 22 etager,[2] og med sine 88 meter er den den næst højeste etageejendom i Københavns Kommune, den blev overhalet af Bohrs Tårn i 2017. Den har siden 1997 været Danmarks højeste kontorbygning, og med Carlsbergs lysende logo monteret øverst på gavlene er den et vartegn for området.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b "Hovedkontor - bygsilo". humlenvedcarlsberg.dk. 2016. Hentet 29. juli 2016. 
  2. ^ a b "Carlsberg Hovedkontor". emporis.com. 2016. Hentet 29. juli 2016. 


Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.