Cats

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Teater med opsætning af Cats

Cats er en musical af Andrew Lloyd Webber. Musicalen er i høj grad præget af sang og dans. Den er spillet på mere end 20 sprog, først på New London Theatre i 1981. I Danmark opsat første gang i 2002 på Det Ny Teater i København.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Musicalen er uden egentlig handling, men baseret på digte af T.S. Eliot. Selve musicalen foregår på en losseplads, formentlig tæt på storbyen. Man følger kattenes liv når menneskene ikke ser på dem. Musicalen har ikke en hovedhandling, men præsenterer os dog for mindre handlinger som eksempelvis Grizabella, glamour-katten, der søger de andres accept, efter at være blevet kørt ned af postbuddet.

Sange[redigér | rediger kildetekst]

Cats er en gennemkomponeret musical med sange som "Gus – The Theatre Cat", "Moments of Happiness", "Rum Tum Tugger" etc. Sangene omhandler hver især kattene eller deres historier. Den mest kendte sang er nok "Memory".

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Af kendte medvirkende i originaludgaven fra London kan nævnes Elaine Paige, Sarah Brightman, Susan Jane Tanner og Terrence Mann.

I den danske udgave medvirkede blandt andre Kristian Boland, Pernille Schrøder, Charlotte Vigel og Kirsten Price.

Filmudgave[redigér | rediger kildetekst]

En filmudgave af musicalen er (pr. august 2017) ved at blive indspillet med digitalt computeranimerede katte. Filmen instrueres af Tom Hooper.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Cats". imdb.com. Hentet 27. februar 2017.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.