Cecilie af Baden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Cecilie af Baden
Storfyrstinde Olga Fjodorovna
Storfyrstinde af Rusland
Ægtefælle Mikhail Nikolajevitj af Rusland (g. 1857)
Børn
Fulde navn tysk: Cäcilie Auguste
Hus Huset Zähringen
Far Leopold 1., Storhertug af Baden
Mor Sophie af Sverige
Født 20. september 1839(1839-09-20)
Karlsruhe, Baden
Død 12. april 1891 (51 år)
Kharkov, Rusland
Hvilested Peter og Paul Katedralen, Sankt Petersborg, Rusland

Cecilie af Baden, i Rusland kaldet Olga Fjodorovna (russisk: О́льга Фёдоровна) (Cäcilie Auguste; 20. september 183912. april 1891) var en tysk prinsesse af Baden. Som ægtefælle til storfyrst Mikhail Nikolajevitj af Rusland var hun storfyrstinde af Rusland.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Prinsesse Cäcilie Auguste af Baden.

Prinsesse Cecilie blev født den 28. august 1857 i Karlsruhe i Storhertugdømmet Baden som datter af storhertug Leopold 1. af Baden i hans ægteskab med prinsesse Sophie af Sverige.

Hun blev gift den 11. september 1858 i Vinterpaladset i Sankt Petersborg med storfyrst Mikhail Nikolajevitj af Rusland, søn af Kejser Nikolaj 1. af Rusland og Charlotte af Preussen. Der blev født syv børn i ægteskabet.

Storfyrstinde Olga døde den 12. april 1891 i Kharkov i Det Russiske Kejserrige (i dag Kharkiv i Ukraine. Storfyrst Mikhail overlevede sin hustru med 18 år og døde den 18. december 1909 i Cannes i Sydfrankrig.

Børn[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
KroneSpire
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
LetlandSpire
Denne biografiske artikel om en russer, eller en person født i Rusland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi