Charles Wegelius

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Charles Wegelius
Charles Wegelius.jpg
Personlig information
Fulde navn Charles Wegelius
Født 26. april 1978 (41 år)
EspooRediger på Wikidata
Land Storbritannien Storbritannien
Højde 180 cm
Vægt 62 kg
Holdinformation
Nuværende hold Liquigas
Disciplin Landevejscykling
Rolle Rytter
Professionelle hold
År
2000-2002
2003-2004
2005-
Hold
Mapei
De Nardi
Liquigas
Del af Portal:Cykling
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Charles ("Charly") Wegelius (født 26. april 1978 i Espoo, Finland) er en engelsk cykelrytter, der i øjeblikket kører for det italienske hold Liquigas.

Wegelius voksede op i Yorkshire og havde sin professionelle debut som stagiare for det uheldige Linda McCartney Racing Team.

Under verdensmesterskaberne i 2005 i Barcelona valgte Wegelius ikke at køre for at støtte den britiske kaptajn, Roger Hammond, men valgte i stedet af køre for sit italienske hold. Wegelius blev pålagt at betale alle omkostninger ved udtagelsen, og i en officiel meddelelse sagde det britiske cykelforbund, at "det ville være svært at se" Wegelius blive udtaget til landsholdet igen.

Wegelius fik sin Tour de France-debut i 2007, men han havde tidligere kørt Giro d'Italia. Han sluttede prologen som nummer 91., 56 sekunder efter Fabian Cancellara.

Det var også under Tour de France 2007, han fik sine "15 minutter berømmelse" i Danmark i Danmark. Huxi Bach, vært på P3s Tour-program, udtog ham som kaptajn til sit manager-hold, Pedallieros. I programmet hørte man ofte om holdets helt specielle moral og om "Kaptajn Charles"' udfoldelser på de franske landeveje.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

CyklingStub
Denne biografi om en cykelrytter er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.