Charles Wegelius

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Charles Wegelius
Personlig information
Født 26. april 1978 (45 år) Rediger på Wikidata
Espoo Rediger på Wikidata
Land Storbritannien,
Finland Rediger på Wikidata
Højde 180 cm Rediger på Wikidata
Disciplin Cykelsport Rediger på Wikidata
Professionelle hold
ÅrHold Rediger på Wikidata
2000–2002Mapei-Quick Step
2003–2004De Nardi-Colpack-Astro
2005–2008Liquigas-Bianchi
2009–2010Silence-Lotto
2011UnitedHealthcare
Del af Portal:Cykling
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Charles ("Charly") Wegelius (født 26. april 1978 i Espoo, Finland) er en engelsk tidligere cykelrytter.

Wegelius voksede op i Yorkshire og havde sin professionelle debut som stagiare for det uheldige Linda McCartney Racing Team.

Under verdensmesterskaberne i 2005 i Barcelona valgte Wegelius ikke at køre for at støtte den britiske kaptajn, Roger Hammond, men valgte i stedet af køre for sit italienske hold. Wegelius blev pålagt at betale alle omkostninger ved udtagelsen, og i en officiel meddelelse sagde det britiske cykelforbund, at "det ville være svært at se" Wegelius blive udtaget til landsholdet igen.

Wegelius fik sin Tour de France-debut i 2007, men han havde tidligere kørt Giro d'Italia. Han sluttede prologen som nummer 91., 56 sekunder efter Fabian Cancellara.

Det var også under Tour de France 2007, han fik sine "15 minutter berømmelse" i Danmark i Danmark. Huxi Bach, vært på P3s Tour-program, udtog ham som kaptajn til sit manager-hold, Pedallieros. I programmet hørte man ofte om holdets helt specielle moral og om "Kaptajn Charles"' udfoldelser på de franske landeveje.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


CyklingSpire
Denne biografi om en cykelrytter er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.