Charlotte Bøving (skuespiller)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Charlotte Bøving
Født 15. august 1964 (59 år) Rediger på Wikidata
Aarhus, Danmark Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Charlotte Bøving (født 15. august 1964 i Aarhus) er en dansk skuespiller og teaterinstruktør.

Bøving er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1992. Hun var ansat ved teatret frem til 1996, hvor hun flyttede til København og blev freelance. Hun har haft roller ved Det Danske Teater, Bådteatret og Husets Teater. For sin rolle i Saalbachs Verdens endeHusets Teater blev hun i 2004 nomineret til en Reumert for bedste kvindelige birolle. I 1995 fik hun Henkelprisen for årets bedste kvindelige skuespiller.

Hun bor i ReykjavikIsland [1], hvor hun bl.a. har medvirket i filmene Om heste og mænd (2013) og Blandt mænd og får (2015), samt skrevet og instrueret Den Kolde Jomfru, som i 2003 blev nomineret til den islandske Grima-pris. Førstnævnte film modtog Nordisk Råds Filmpris i 2014.

Desuden har Charlotte Bøving spillet rollen som bjergbestigeren Lene Gammelgaard i den internationale spændingsfilm Everest (2015]), instrueret af Baltasar Kormákur.

Udvalgt filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Tv-serier[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Artiklen om skuespilleren Charlotte Bøving kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.