Charlotte Bøving (skuespiller)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Charlotte Bøving
Født 15. august 1964Rediger på Wikidata
AarhusRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Charlotte Bøving (født 15. august 1964 i Aarhus) er en dansk skuespiller og teaterinstruktør.

Bøving er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1992. Hun var ansat ved teatret frem til 1996, hvor hun flyttede til København og blev freelance. Hun har haft roller ved Det Danske Teater, Bådteatret og Husets Teater. For sin rolle i Saalbachs Verdens endeHusets Teater blev hun i 2004 nomineret til en Reumert for bedste kvindelige birolle. I 1995 fik hun Henkelprisen for årets bedste kvindelige skuespiller.

Hun bor i ReykjavikIsland [1], hvor hun bl.a. har medvirket i filmene Om heste og mænd (2013) og Blandt mænd og får (2015), samt skrevet og instrueret Den Kolde Jomfru, som i 2003 blev nomineret til den islandske Grima-pris. Førstnævnte film modtog Nordisk Råds Filmpris i 2014.

Desuden har Charlotte Bøving spillet rollen som bjergbestigeren Lene Gammelgaard i den internationale spændingsfilm Everest (2015]), instrueret af Baltasar Kormákur.

Udvalgt filmografi[redigér | redigér wikikode]

Tv-serier[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkuespillerStub
Denne danske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Charlotte Bøving kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.