Chipiona Fyrtårn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Chipiona Fyrtårn
Chipiona faro 01.jpg
Lokalitet
Sted Punta del Perro
Tekniske specifikationer
Tårnets højde 63 m
Lysets højde 69 moh.
Synlighed 25
Fyrkarakter Fl(1)W.10s
Opført 1867
Driftsperiode 1867 til nu
Internationalt ordningsnummer D2351
Oversigtskort

Chipiona Fyrtårn (spansk: Faro de Chipiona) er et aktivt fyrtårn i Chipiona i Cádiz-provinsen i Spanien. Med en højde på 63 meter er Chipiona Fyrtårn det syttende højeste "traditionelle fyrtårn" i verden, og det højeste i Spanien.[1]. Fyrtånet er beliggende på Punta del Perro, et stykke land der skyder ud i Atlanterhavet i byen Chipiona omkring seks kilometer sydvest for Guadalquivirs munding, og fungerer dermed som indfartslys for Sevilla.

Tårnet er opført i 1867 af tilhuggede sten og har et galleri på toppen som udgør lanternen. Fyrtårnets grundbygning er en fire-etagers kvadratisk struktur, der står ved et to-etagers hvidt fyrbøderhus. Det er muligt at komme tæt og se fyrtårnet, men selve fyrtårnet er ikke tilgængelig for offentligheden.[2]

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Rowlett, Russ. "The Tallest Lighthouses". The Lighthouse Directory (engelsk). University of North Carolina at Chapel Hill. Hentet 15. marts 2011. 
  2. ^ Rowlett, Russ. "Lighthouses of Spain: Western Andalusia". The Lighthouse Directory (engelsk). University of North Carolina at Chapel Hill. Hentet 1. marts 2011. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


SpanienSpire
Denne artikel om et spansk bygningsværk og/eller en seværdighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Bygning eller seværdighed