Chris Evans (skuespiller)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Chris Evans
Chris Evans - Captain America 2 press conference (cropped).jpg
Evans i Captain America: The Winter Soldier pressekonference (2014)
Personlig information
Fulde navn Christopher Robert Evans
Født Christopher Robert EvansRediger på Wikidata
13. juni 1981 (36 år)
Framingham, Massachusetts, USA
Uddannelses­sted Lee Strasberg Theatre and Film Institute, Lincoln-Sudbury Regional High School, New York UniversityRediger på Wikidata
Beskæftigelse Tv-skuespiller, filmskuespiller, tegnefilmsdubber, filminstruktør, filmproducent, skuespillerRediger på Wikidata
Aktive år 2000-
Eksterne links
Chris Evans' hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.

Christopher Robert Evans (født 13. juni 1981) er en amerikansk skuespiller. Han er bedst kendt for sine roller som Johnny Storm / Flammen i filmene om de Fantastic Four, for sin rolle i filmen Final Call, Not Another Teen Movie og Captain America.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Opvækst[redigér | redigér wikikode]

Evans er født den 13. juni 1981 i Framingham, Massachusetts som søn af Lisa, en danser og Bob Evans, en tandlæge [1]. Evans er af italiensk og irsk afstamning og er katolik [2][3][4]. Han har en yngre søster Shana, en yngre bror Scott, og en ældre søster Carly, som egentlig var hans inspiration til at spille skuespil, da hun selv er skuespiller. Evans og hans familie flyttede til Sudbury, MA, da Evans var 11 år. Han dimitterede fra "Lincoln-Sudbury Regional High School" i 1999 og havde egentlig planlagt at gå på NYU efter sin dimission fra high school, men så begyndte hans skuespilsdrømme.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Efter at have droppet ud af high school efter 2 år, flyttede Evans til New York, startede på "Lee Strasberg Theater Institute", blev medlem af et casting-bureau og fik nogle gode venner, hvoraf en senere blev Evans' personlige agent. Han havde små roller i forskellige tv-serier som Boston Public, The Fugitive og Opposite Sex, inden han fik sin første seriøse filmdebut som Jake Wyler i Not Another Teen Movie.

Efter Not Another Teen Movie var færdig, blev Evans tilbudt flere hovedroller i film som The Perfect Score og Cellular. Han var også med i nogle få selvstændige film. I London, spillede Evans en stofmisbruger med kærlighedsproblemer.

År 2005 blev året hvor Evans rigtig fik gang i sin karriere. Han fik rollen som Johnny Storm/Flammen i filmen, der er baseret på tegneserierne om de Fantastic Four, nemlig filmen Fantastic Four. Evans har også arbejdet sammen med nogle berømte skuespillere i Hollywood, blandt andet Kim Basinger, Diane Lane, Scarlett Johansson, William H. Macy og Donald Sutherland. Han fik titlen som 'Male Superstar of Tomorrow' ved "Young Hollywood Awards" i 2005. Evans genoptog rollen som Johnny Storm/Flammen i efterfølgeren Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer og som ingeniøren Mace i Danny Boyles sci-fi film Sunshine.

I 2008, spillede Evans Diskant i Street Kings sammen med Keanu Reeves, og han medvirkede som Jimmy i The Loss of a Teardrop Diamond sammen med Bryce Dallas Howard, Ellen Burstyn og David Strathairn. Sidstnævnte film er baseret på et skuespil af Tennessee Williams. Evans var også med i arbejdet på den superovernaturlige thriller, Push, sammen med Dakota Fanning og Camilla Belle.

Evans gik i 2005 til audition til filmen Elizabethtown, overfor Kirsten Dunst, men han mistede rollen til fordel for Orlando Bloom. Evans bliver ofte forvekslet med den britiske DJ Chris Evans.

Evans er blevet beskrevet som pænt succesfuld i Hollywood, med flere store roller end andre jævnalderende kolleger. Med flere film-hit bag sig, håber Evans engang på at vinde en Oscar.

Privat[redigér | redigér wikikode]

Evans var fra 2001-2006 kæreste med skuespilleren Jessica Biel. I juni 2006, besluttede parret at gå hvert til sit. Evans er blevet beskrevet som romantisk, da han engang overraskede Jessica på hendes fødselsdag med roser og tændte stearinlys på hendes værelse. Evans var på et tidspunkt forbundet til Gisele Bündchen, brasiliansk model. Sent i 2007, var der også en del romantik omkring Evans, der blev kædet sammen med skuespillerinderne Emmy Rossum og Scarlett Johansson. Han er på et tidspunkt blevet sat sammen med den britiske skuespillerinde fra Pirates of the Caribbean-filmene Naomie Harris. I øjeblikket er han sammen med den cubanske model Vida Guerra.[kilde mangler]

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Nomineringer[redigér | redigér wikikode]

MTV Movie Awards
Teen Choice Awards
  • 2007: Nomineret: "Choice Movie Actor: Action Adventure" for: F4: Rise of the Silver Surfer
  • Nomineret: "Choice Movie: Rumble" for: F4: Rise of the Silver Surfer – Delt med Julian McMahon

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Year Titel Rolle Bemækninger
2000 The Newcomers Judd
Opposite Sex Cary Baston Tv-serie
The Fugitive Zack Episoden: Guilt
2001 Boston Public Neil Mavromates Episoden: Chapter Nine
Not Another Teen Movie Jake Wyler
2002 Eastwick Adam
2003 The Paper Boy Ben
Skin Brian Pilot-afsnittet
2004 The Perfect Score Kyle
Cellular Ryan
2005 The Orphan King Seth King
Fierce People Bryce
Fantastic Four Johnny Storm / Flammen
London Syd
2007 TMNT Michelangelo Stemme / Hovedrolle
Sunshine Mace
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer Johnny Storm / Flammen
The Nanny Diaries Harvard Hottie / Hayden
Terra Stewart Stanton Stemme
2008 Street Kings Detektiv Paul "Disco" Diskant
2009 Push Nick Gant
The Loss of a Teardrop Diamond Jimmy Dobyne
2011 Captain America: The First Avenger Captain America
2012 The Avengers Captain America
2014 Captain America: The Winter Soldier Captain America
2015 Avengers: Age of Ultron Captain America
Ant-Man Captain America
2016 Captain America: Civil War Captain America