Christel Schaldemose

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Christel Schaldemose

Christel.Schaldemose.jpg

Personlig information
Født 4. august 1967Rediger på Wikidata
OdenseRediger på Wikidata
Politisk parti SocialdemokratietRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Syddansk UniversitetRediger på Wikidata
Beskæftigelse PolitikerRediger på Wikidata
Deltog i Folkemødet 2017Rediger på Wikidata
Arbejdssted Bruxelles, StrasbourgRediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Christel Schaldemoses hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Christel Schaldemose (født 4. august 1967 i Odense) er cand.mag i historie og formand for den socialdemokratiske delegation i Europa-Parlamentet.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Christel Schaldemose kommer fra Fyn, har i en kort periode boet i Sverige og er i dag bosat på i Frederiksberg. Hun er cand.mag i historie fra Syddansk Universitet i Odense. I 1992 blev hun amtskonsulent i AOF, fra 1994 forbundskonsulent. Fra 2001-2006 var hun sekretariatsleder for Dansk Folkeoplysnings Samråd.[1]

Hun var formand for DSU i Søndersø 1983-1984, DSU i Fyns Amt 1985-1989 og medlem af DSU's hovedbestyrelse 1985-1989. Hun var folketingskandidat for Socialdemokraterne 1999-2003 og 2005-2008. Christel Schaldemose, er gift med Ib Lindstrøm og har tre børn.

Medlem af Europa-Parlamentet[redigér | redigér wikikode]

I 2006 afløste Christel Schaldemose Henrik Dam Kristensen som medlem af Europa-Parlamentet. Hun overtog Henrik Dam Kristensens pladser i Kulturudvalget og Udvalget for det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse. Hun fik sit eget mandat ved valget den 7. juni 2009, hvor hun blev valgt som nummer 2 af de fire socialdemokrater med 43.855 personlige stemmer.[2]

Udvalg[redigér | redigér wikikode]

Christel Schaldemose er medlem af Udvalget for det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse, Budgetkontroludvalget, samt suppleant i Udvalget for Landbrug og Udvikling af Landdistrikter. Hun er medlem af delegationen for forbindelsen til Japan, og delegationen for forbindelserne til Schweiz, Norge og Island.[3] Uddannelsespolitik, forbrugerbeskyttelse og sundhedspolitik er hendes mærkesager.[4]

Politisk virke[redigér | redigér wikikode]

Christel Schaldemose er medlem af Socialdemokraterne, og er som de andre danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet medlem af Gruppen for Det Progressive Forbund af Socialdemokrater i Europa-Parlamentet.

Onlinegambling[redigér | redigér wikikode]

Christel Schaldemose var i 2008 ophavskvinde til en rapport om Europa-Parlamentets holdning til onlinegambling. Betænkningen opfordrer medlemslandene til at indføre bedre kontrol af aldersgrænserne på online-spillesteder og til at yde en ekstra indsats overfor ludomani. Betænkningen blev stemt igennem med stort flertal (544 for)[5]. Den opstiller følgende fire prioriteter på onlinegambling-området:

  1. Retten til national lovgivning på området, også hvor det kommer i konflikt med det indre marked
  2. En politisk frem for juridisk afklaring af det europæiske online-spillemarked
  3. Fælles europæiske standarter for, hvordan man forhindrer svindel på online-spillesider
  4. Påbegynde yderligere forskning i sammenhængen mellem onlinegambling og ludomani, samt sammenhængen mellem reklame og mindreåriges spilforbrug

Produktsikkerhedsdirektivet[redigér | redigér wikikode]

Christel Schaldemose er rapporteur på en egeninitiativrapport om, hvad der skal prioriteres i den kommende revision[6] af produktsikkerhedsdirektivet[7]. Her arbejder Christel blandt andet for større sikkerhed for produkter, der henvender sig til børn og andre svage grupper. Desuden håber hun på at få indført bedre markedsovervågning og et indrapporteringssystem, der skal gøre det muligt hurtigt at fjerne farlige produkter fra markedet.

Forbud imod sælskindsprodukter[redigér | redigér wikikode]

Christel Schaldemose var blandt de største fortalere for et forbud imod importen og handel med sælskind og sælskindsprodukter[8]. Forbuddet blev vedtaget i Europa-Parlamentet den 5. april 2009 efter en mediestorm omkring bestialske jagtmetoder i sælskindsindustrien. Forbuddet indeholdt en særlig inuit-undtagelse. Den tillader inuitter i Canada og Grønland, som har en særlig kulturel tradition for sæljagt at jage sæler.

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Dansk Stub
Denne artikel om en dansk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker