Christian Groes-Green

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Christian Groes-Green
Født 4. maj 1974 (45 år)
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse AntropologRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Christian Groes (tidligere Groes-Green) (født 4. maj 1974) er antropolog og kønsforsker, ph.d., og lektor ved Institut for Kultur og IdentitetRoskilde Universitet[1].

Christian Groes har tidligere været ph.d.-studerende ved Afdeling for Medicinsk Kvinde- og Kønsforskning, Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet, samt været gæsteforsker på Columbia University. Han har udgivet en række artikler i internationale tidsskrifter og redigeret antologierne Sex i grænselandet (2006), Studying intimate matters (2011) og senest Affective Circuits: African Migrations to Europe and the Pursuit of Social Regeneration (2016). Sidstnævnte bog blev skrevet og redigeret med professor Jennifer Cole og udkom på University of Chicago Press.

Forskning[redigér | redigér wikikode]

Det primære fokus i hans forskning har været seksuelle kulturer, sensitiv metode[2], filogyne og marginaliserede maskuliniteter[3], køn og social ulighed, seksuelle rettigheder, erotisk magt og seksuel kapital, samt HIV-forebyggelse, kondombrug og sikker sex blandt unge i Afrika[4].

Senest har han studeret forholdet mellem intimitet og migration blandt afrikanske migranter der søger til Europa, bl.a. med fokus på udvekslinger af sex, kærlighed, penge, gaver og omsorg mellem migranter og deres intime partnere, samt i migranternes forhold til familien og slægten. Eksempelvis det forhold, at mange unge kvinder migrerer fra Mozambique til for eksempel Danmark eller Portugal sammen med en hvid mand, i nogle tilfælde som hustru eller elskerinde, i andre tilfælde er hun sexarbejder eller vælger at blive sexarbejder i Europa.

I dansk sammenhæng har han forsket i og debatteret prostitution, sexarbejde og menneskehandel og påpeget seksualiseringen af den danske mand og forskydninger i magtforhold mellem kvinder og mænd.

Feltarbejde[redigér | redigér wikikode]

Siden 1999 har han med jævne mellemrum udført etnografisk feltarbejde i Danmark, Brasilien og senest Mozambique. Nogle af hans primære inspirationskilder er postkolonial feminisme.

Kilder[redigér | redigér wikikode]