Christiane de Roepstorff

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Christiane de Roepstorff
Christiane de Roepstorff og moder.png
Christiane de Roepstorff og Magdalene f. Rostrup
Foto: Hansen, Schou & Weller
Personlig information
Født 30. november 1843 Rediger på Wikidata
København Rediger på Wikidata
Død 31. august 1896 (52 år) Rediger på Wikidata
Ægtefælle Frederik Adolph de Roepstorff Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Missionær Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Hedevig Christiane de Roepstorff født Hedevig Christiane Willemoes (født 30. november 1843 i København, død 31. august 1896 sammesteds) var en dansk missionær og forfatter.

Roepstorff var datter af bogholder i livsforsikringsanstalten i København, kammerråd Niels Willemoes og Magdalene f. Rostrup. Hendes far tilhørte den berømte Willemoes slægt, og blandt hendes kendte farbrødre taltes blandt andre søofficer Peter Willemoes.

I 1872 giftede hun sig som 28-årig med kolonialembedsmand i Britisk Indien, Frederik Adolph de Roepstorff, som opholdte sig midlertidigt i Danmark. Hun flyttede dernæst med sin mand til Nikobarerne, som englænderne havde indrettet som deportationskoloni for forbrydere fra Britisk Indien. Roepstorff fungerede med sin mand som fængselsinspektører og skulle angiveligt, i sin mands fravær, have slået en revolte blandt fangerne ned. Hun arbejdede dog først og fremmest for den kristne mission på øgruppen. Hendes mand blev myrdet af en fængselsfange i 1883. Hun kommenterede og udgav dernæst en række af hans filologiske og teologiske arbejder posthumt fra Calcutta.

Willemoes var en bemærkelsesværdig kvindeskikkelse for sin tid, som stod sin mand trofast bi i hans gerning. Hun levede sine sidste år i København og døde i 1896.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  • Dansk Missionsblad, 1873
DanmarkStub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi