Christiansbjerg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Christiansbjerg
Aarhus
Overblik
Bydel: Christiansbjerg
Kommune: Aarhus Kommune
Indbyggertal kommune: 335684 (2017)
Indbyggertal bydel: 19.366 ()
Sogn(e): Christians Sogn
Vandtårnet på Randersvej.
Vandtårnet på Randersvej.
Oversigtskort
Storcenter Nord, Christiansbjerg

Christiansbjerg er en bydel beliggende i Christians Sogn i det nordlige Aarhus og med umiddelbar tilknytning til midtbyen. Med 19.366[1] indbyggere 1. jan 2017, har området sit eget centrum med masser af butikker og et af byens største indkøbscentre Storcenter Nord. Bydelen indeholder bl.a. Nobelparken, som blev bygget i årene 1997-2004, og indeholder 55.000 m², og som er en del af universitet.

Området hed tidligere Reginahøj efter en landejendom af samme navn, gårdens jorder på den nordøstlige side af Randersvej blev i 1880'erne gradvist udstykket, og Christiansbjerg kom officielt i brug i 1897, og skal ses som modvægt til Frederiksbjerg.

På Christiansbjerg ligger blandt andet Aarhus Tech på Gøteborg Alle, Christiansbjerg Idrætsforening oprettet i 1934, Christianskirken opført midt i 1950'erne, butikscenteret Storcenter Nord samt bydelens vartegn Vandtårnet på Randersvej, der blev opført i 1907, og forsynede de højtbeliggende områder med vand.

På Christiansbjerg ligger også danmarks største IT-område, Katrinebjerg IT by, med omkring 90 virksomheder. IT byen, hvis opbygning indledtes i 1999, danner i dag en trekant bestående af Paludan Müllers Vej, Katrinebjergvej og Jens Baggesens Vej, og er et moderne pulserende IT-område [Kilde mangler].

Området er i stor udvikling, Aarhus Universitet, Ingeniørhøjskolen, samt Handelshøjskolen er store spillere i udviklingen af området omkring de tidligere mejeribygninger på Hjørnet af Møllevangs Alle, Paludan Mullersvej og Helsingforsgade.

Ingeniørhøjskolen flyttede i 2012 en del af sine aktiviteter til bydelen.

På Hjørnet af Møllevangs Alle har Aarhus Universitet indrettet Studentervækst Huset [2], og fitness centret Infitness [3] som mange af byens studerende har stor glæde af.

Det gamle Christiansbjerg er dog blevet reduceret gennem årene, idet bydelen er i stærk vækst.

I maj 2017 får bydelen fem letbanestationer, Stjernepladsen Station, Stockholmsgade Station, Vandtårnet Station, Nehrus Allé Station og Olof Palmes Allé Station .[4]

Galleri[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]