Spring til indhold

Christophe Galtier

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Christophe Galtier
Personlig information
Født23. august 1966 (57 år) Rediger på Wikidata
Marseille, Frankrig Rediger på Wikidata
Højde176 cm[1] Rediger på Wikidata
Vægt71 kg Rediger på Wikidata
BarnJordan Galtier Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
BeskæftigelseFodboldtræner, fodboldspiller (til 1999) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Christophe Galtier (født 28. august 1966 i Marseille, Frankrig) er en fransk professionel fodboldmanager og tidligere spiller, der spillede som forsvarsspiller. Han er hovedtræner for Ligue 1 klub PSG.

Galtier tilbragte det meste af sin spillekarriere i Frankrig med sin hjembyklub Olympique de Marseille.

I december 2009 blev Galtier udnævnt til cheftræner for AS Saint-Étienne, med ASSE i fare for nedrykning efter Alain Perrins afgang. I sin første sæson guidede Galtier med succes ASSE i sikkerhed og sluttede på en 17. plads. ASSE sluttede i top 10 i Ligue 1 i de syv på hinanden følgende sæsoner af Galtiers embedsperiode, hvor 4 af disse sæsoner sluttede på en europæisk plads. I 2013 besejrede ASSE Stade Rennais FC for at vinde Coupe de la Ligue, deres første trofæ i 32 år.

Galtier vandt prisen Årets bedste manager ved Trophées UNFP du fodbold i 2013, som han delte med Carlo Ancelotti, og igen i 2019 efter Lille endte på andenpladsen i 2018-19 sæsonen i Ligue 1. Han vandt pokalen for tredje gang i 2021 efter at have guidet Lille til deres fjerde Ligue 1 -titel i klubhistorien.

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]
  1. ^ FootballDatabase.eu, hentet 14. maj 2023 (fra Wikidata).