Spring til indhold

Chuck Leavell

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Chuck Leavell
Information
FødtCharles Alfred Leavell
28. april 1952 (72 år)
Birmingham, Alabama, USA Rediger på Wikidata
OprindelseBirmingham, Alabama
USA
BeskæftigelsePianist
Aktive år1969 –
Associeret medThe Allman Brothers Band
The Rolling Stones
Instrumenter
Klaver, Keyboard, Sanger
Eksterne henvisninger
ChuckLeavell.com

Charles ”Chuck” Alfred Leavell (f. 28. april 1952) er en amerikansk pianist og keyboard spiller, der var medlem af The Allman Brothers Band, da de var på toppen af deres succes. Derudover spiller han også sammen med The Rolling Stones.

Leavell er født i Birmingham, Alabama, hvor han lærte sig selv at spille på forskellige instrumenter. Efter at have set en koncert med Ray Charles (sammen med Billy Preston i koret) besluttede han sig for at forfølge en karriere i musikken, og droppede derfor ud af high school. Leavell fik kontakt med Capricorn Records, der ligger i Macon, Georgia, hvor han også mødte sin fremtidige kone og flyttede til Georgia.

Leavell kom med i Allmans Brothers i september 1972. Leavells arbejde er mest beundringsværdigt på bandets populære album Brothers and Sisters fra 1972, og specielt på sangen Jessica. Imidlertid fulgte kun et studiealbum efter dette. Win, Lose or Draw fra 1975 hvor Leavell spillede klaver og keyboard på, men allerede der var bandet begyndt at gå i opløsning.

Leavell stod for første gang i sin karriere som frontfigur, da han åbnede shows for Allman Brothers Band sammen med bassisten Lamar Williams og trommeslageren Jaimo.

Efter at Allman var blevet opløst i maj 1976 tilføjede trioen, Leavel, Williams og Jaimo, guitaristen Jimmy Nalls og forsatte under navnet Sea Level, som stammede fra Chuck Leavells initialer og efternavn. Gruppen holdt i fem år, og udgav ligeså mange albums.

Efter bandets opløsning begyndte Leavell at arbejde som studiemusiker, og få måneder efter kom han med i The Rolling Stones som deres anden keyboardspiller efter Ian Stewart til bandets europæiske tour i 1982. Efter Stewarts død i 1985 blev Leavell første pianist, og spillede også på studieindspilningerne. Han forsatte med på tour og fungerede som deres ”dirigent”, og hver nat udvalgte han sammen med Mick Jagger set-listen. ”Det er en fornøjelse at gøre Mick, Keith, Charlie og Ronnie glade” fortæller Leavell på sin hjemmeside.

Udover sit arbejde med The Rolling Stones har han også arbejdet sammen med George Harrison, Eric Clapton og mange andre.

Leavell blev medlem af Georgia Music Hall of Fame i 2006. Han er også medlem af Alabama Music Hall of Fame.

Privat lever Leavell i Mason, Georgia sammen med sin hustru, Rose Lane.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]