Clara Bow

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Clara Bow
Clara Bow i 1932
Personlig information
Fulde navn Clara Gordon Bow
Født 29. juli 1905(1905-07-29)
Brooklyn, New York
Død 27. september 1965 (60 år)
Culver City, Californien
Nationalitet USA Amerikaner
Ægtefælle Rex Bell (1931–62; hans død)
Børn To
Beskæftigelse Skuespillerinde
Aktive år 1921–1933

Clara Gordon Bow (29. juli 190527. september 1965) var en amerikansk skuespiller.

Hun voksede op i fattigdom i Brooklyn, New York, med en skizofren mor og voldelig far.

Som teenager deltog hun i en skønhedskonkurrence, "The Fame and Fortune Contest", som hun vandt. Den satte gang i hendes filmkarriere, og selvom hendes mor prøvede at slå hende ihjel, da hun forsøgte at komme ind i filmindustrien, blev det til i alt 58 film fra 1922 til 1933.

Produceren B.P. Schulberg tog Clara Bow med sig til Hollywood. Schulberg udnyttede hende både seksuelt og finansielt. Han fik hende til at arbejde hårdere end datidens andre stjerner og betalte hende meget lidt.

Da Clara var mest populær, modtog hun over 45.000 fanbreve om måneden, men da tonefilmen blev introduceret, dalede hendes popularitet grundet hendes markante Brooklyn-arbejderklasse-accent.

Clara Bow var involveret i en del retssager, lige fra ubetalt skat til at have 'stjålet' andre kvinders ægtemænd. Efter at have forsøgt et comeback med filmene Call Her Savage i 1932 og Hoop-La i 1933, giftede hun sig med cowboystjernen Rex Bell og forlod helt filmindustrien i en alder af 26. Med Rex Bell fik hun to sønner, som hun ville gøre alt for, men da hun var mentalt ustabil og skizofren, fik hun ikke lov til at se dem. Det var også hendes psykiske problemer, samt et vægtproblem, der gjorde, at hun aldrig gik ind i showbusiness igen.

Clara Bow døde af et hjerteanfald i Culver City, Californien den 27. september 1965, 60 år gammel.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]