Client Construction

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Client Construction er en organiseringsform i et bygge- og anlægsprojekt, hvor bygherren varetager den ledende og koordinerende rolle i projektets gennemførelse, ved brug af en juridisk og økonomisk uafhængig rådgiver. Denne rådgiver kaldes også Client Construction Rådgiver eller CCR.


Client Construction er et koncept, hvor Client Construction Rådgiveren (CCR) tilfører bygherrens egen organisation alle de nødvendige byggetekniske kompetencer, som traditionelt ligger hos bygherrerådgiveren og totalentreprenør.


Client Construction Rådgiveren skal have samme kompetencer, som den dygtige totalentreprenør, som har indgående kendskab til processer, økonomi, byggeteknik, indkøb og styring af byggeri.

Client Construction Rådgiveren skal derudover kunne aflæse bygherrens forskellige visioner og behov og sikre, at disse bliver indarbejdet i projektet.


Bygherren har samme risiko, med denne samarbejdsform, i forhold til risiko for tid, økonomi og kvalitet som hvis projektet blev udført af bygherrens egen organisation.