Collegium Musicum (Danmark 1981)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Collegium Musicum
Orkestret er gået.jpg
Læg venligst et bedre billede frem
Art Ad hoc symfoniorkester
Grundlagt 1981
Hjemmehørende København
Dirigent p.t. ?
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Collegium Musicum. (Se også artikler, som begynder med Collegium Musicum)

Collegium Musicum (Danmark 1981) blev etableret i 1981 med Michael Schønwandt som leder. Det er et professionelt ad hoc symfoniorkester men en bemanding på omkring 40 musici.

I sine første år gav orkestret en lang række koncerter i Odd Fellow Palæets Koncertsal og senere i Tivolis Koncertsal. Desuden lavede det en række CD-indspilninger, bl.a. af alle Niels W. Gades 8 symfonier. De deltagende musikere har for manges vedkommende ansættelse i andre orkestre, Det Kongelige Kapel, Radiosymfoniorkestret og Sjællands Symfoniorkester. Alligevel lykkedes det angiveligt at arrangere turneer først og fremmest i Danmark, men også i Norge, Sverige, Frankrig og Tyskland.

Der er ikke mange spor af orkestret efter midt-halvfemserne. Dog er det i årene 2013-2016 noteret som opera-orkester ved Opera Hedelands forestillinger af operaerne Madame Butterfly, Il trovatore, Cosi fan tutte og La sonnambula) under ledelse af Alexander Polianichko, Martin Nagashima Toft og Henrik Schaefer.

CD-indspilninger[redigér | redigér wikikode]

Kilder m.m.[redigér | redigér wikikode]

MusikStub
Denne musikartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.