Commonwealth War Graves Commission

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Den ukendte soldats grav og Cross of Sacrifice på Esbjerg Soldaterkirkegård

Commonwealth War Graves Commission (Commonwealths kommission for krigsgrave, CWGC) er en international organisation, der er ansvarlig for at afmærke og vedligeholde grave for soldater fra Commonwealth of Nations, som faldt under 1. og 2. Verdenskrig, og i senere krige. Den har også ansvaret for monumenter over ukendte faldne i forbindelse med soldaterkirkegårde. Nuværende præsident er Hertugen af Kent, Prins Edward. Organisationen blev etableret ved kongeligt charter i 1917 på initiativ af Sir Fabian Ware.

Nationer der er aktive medlemmer af organisationen er Storbritannien, Canada, Australien, New Zealand, Sydafrika og Indien. Newfoundland var med fra begyndelsen, men blev en del af Canada i 1949. På enkelte af soldaterkirkegårdene ligger også nogle få faldne fra andre allierede lande, som organisationen har påtaget sig ansvaret for. Organisationen driver i alt 2500 soldaterkirkegårde.

Commonwealth War Graves i Danmark[redigér | rediger kildetekst]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Forening eller organisationSpire
Denne artikel om en forening eller organisation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.