Computerspilsudgiver

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

En computerspilsudgiver er et selskab som udgiver computerspil, som de enten selv har udviklet, eller som har fået udviklet af en computerspilsproducent.

Som med bogudgivere eller udgivere af DVD-film, er computerspilsudgivere ansvarlige for deres spils fabrikation og markedsføring, herunder markedsundersøgelser og reklame.

De finansierer ofte udviklingen af spillet, nogle gange ved at betale en computerspilsproducent (udgiveren kalder dette ekstern producent) og nogle gange ved at betale en intern producent (dvs. at de er ejet af udgiveren) til at stå for udviklingen. De store computerspilsudgivere distribuerer selv spillene de udgiver, mens de mindre udgivere, betaler distributionsselskaber (eller større computerspilsudgivere) for at distribuere spillene de udgiver. Andre opgaver udgiveren har indbefatter, at betale for licenser, som spillet kan have benyttet; betale for internationalisering, layout, tryk på omslag, og eventuelt produktionen af indholdet i brugermanualen; og produktionen af det grafiske design på elementer som manualen og omslaget.


ItStub
Denne it-artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.