Concordia (Karakoram)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Concordia (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Concordia)
Satellitbillede af Baltoro-regionen; Concordia er nummer 2 på billedet
(fra venstre mod højre): Marbal Peak, Gasherbrum IV, Gasherbrum II (bag Gasherbrum IV), Concordia, Gasherbrum I, Mitre Peak, Golden Throne, og Chogolisa (eller Bride Peak).

Concordia er navnet på stedet hvor Godwin-Austen-bræen flyder sammen med Baltoro-bræen , midt i bjergkæden Karakoram. Det ligger i Baltistan regionen i det nordlige Pakistan. Navnet blev anvendt af europæiske opdagelsesrejsende, der sammenlignede med en lignende sammenflydning, også kaldet Concordia, i Berner Oberland en del af Centralalperne i Schweiz.

Omkring Concordia er ligger nogle af de højeste bjergtoppe i verden. Fire af verdens fjorten "Otte-tusinder" er i denne region, samt en række vigtige lavere toppe.

Concordia har et populært sted at slå lejr for bjergture, der ikke direkte involverer klatring. Herfra er der er god udsigt, og lejren fungerer som udgangspunkt for korte vandreture til flere vigtige base-lejre: K2 (tre timer), Broad Peak (to timer) og Gasherbrums (tre timer). Concordia er det eneste sted i verden, hvor fire 8.000 meters toppe kan ses fra samme sted (K2, Broad Peak, Geshabaram I & II).

Bemærkelsesværdige toppe i området er:

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Koordinater: 35°44′N 76°31′Ø / 35.733°N 76.517°Ø / 35.733; 76.517