Conrad Daniel Wodroff

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Conrad Daniel Wodroff
Født 1725 Rediger på Wikidata
Død 31. maj 1799 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Conrad Daniel Wodroff (døbt 9. maj 1725 i Sankt Petri Kirke31. maj 1799) var en dansk generalkrigskommissær og deputeret.

Han var en søn af deputeret i Landetatens Generalkommissariat Georg Albrecht Wodroff og Beate Cathrine f. Hagen. Vel som en anerkendelse af faderens nidkærhed i etatens tjeneste ansattes den unge 20-årige mand i august 1745, 10 dage efter faderens død, som sekretær i Generalkommissariatets tyske kontor, en begunstigelse, som Wodroff ikke gjorde til skamme, thi den unge kontorchef forstod at sætte sig så fast i overkrigssekretæren, grev Conrad Vilhelm Ahlefeldts gunst, at denne fik ham udnævnt til justitsråd næppe 29 år gammel og i august 1759 ansat som meddeputeret i Generalkommissariatet, således at han dog vedblivende skulle forestå sit kontor. I 1761 udnævntes han til karakteriseret generalkrigskommissær med obersts rang, og da Generalkommissariatet 28. oktober 1763 måtte vige pladsen for Generalkrigsdirektoriet, optog grev Claude-Louis de Saint-Germain den anerkendt dygtige kontormand som deputeret i direktoriet. De nye ideer, som greven ville have ført ud i livet, passede dog ikke med de principper, Wodroff havde indsuget i sit bureaukratiske hjem, og som han efter sin næsten 20-årige erfaring i Generalkommissariatets kontorer anså som ene svarende til armeens og landets tarv. Han trådte derfor allerede 5. december 1764 ud af direktoriet og modtog ansættelse som virkelig generalkrigskommissær i Holsten, i hvilken stilling han virkede med stor dygtighed indtil sin død, 31. maj 1799. Han havde i 1784 erholdt generalmajors rang.

Han var gift med Charlotte Amalie Friis, datter af konferensråd og kommitteret i Kommercekollegiet Johan Frederik Friis og Charlotte Frederikke f. Edinger.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]