Corneliani

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Corneliani
Firmaets logo
Virksomhedsinformation
Selskabsform Privat
Branche Mode
Grundlagt 1958 (men kan spores tilbage til 1930'erne)
Grundlægger Claudio og Carlalberto Corneliani
Hovedsæde Mantova, Italien Rediger på Wikidata
Produkter Beklædning
Beklædningstilbehør
Regnskab
Omsætning €110 mio. (2017)
Eksterne henvisninger
www.corneliani.com/eu/eu/

Corneliani er et italiensk modehus, der fremstiller luksusherretøj. De er mest kendt for deres jakkesæt og sportsjakker. Firmaet distribuerer deres produkter i over 70 lande over hele verden via deres multi-brand-butikker og omkring 90 af deres egne Corneliani-butikker. Virksomheden producerer også made-to-measure jakkesæt. Omsætningen lå i 2017 på €110 millioner. I juni 2016 købte den arabiske investeringsgruppe Investcorp aktiemajoriteten for omkring $100 millioner.[1]

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Det familieejede firma kan spores tilbage til 1930'erne, hvor Alfredo Corneliani startede en produktion af regnjakker og frakker, der dog blev sat i stå ved udbruddet af anden verdenskrig.

Alfredos sønner, Claudio og Carlalberto, etablerede Corneliani S.p.A. i Mantua i 1958.

I 1985 blev Corneliani USA Inc. etableret i New York for at distribruere firmaets produkter i USA og Canada. I 1997 åbnede Corneliani en flagskibsbutik på Via Montenapoleone i Milano. I 2005 modtog Corneliani den såkaldte Leonardo Prize for Quality, der blev uddelt af Italiens præsident til italienske firmaer der fremmer italiensk-fremstillede produkter.

I 2008 åbnede Corneliani en butik på New Bond Street i London. I 2012 blev Corneliani Shanghai Ltd grundlagt og året efter blev en direkte ejet flagskibsbutik i Shanghai åbnet.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Investcorp acquires majority stake on Italian luxury brand". Arkiveret fra originalen 29. november 2018. Hentet 4. januar 2019.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]