Corpus Christi (Texas)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Downtown Corpus Christi
Havnen i Corpus Christi

Corpus Christi er en havneby ved Den Mexicanske Golf i det sydlige Texas i USA. Byen havde et indbyggertal på 312.195 i 2012, heraf 59.7% af spansktalende afstamning.[1] Fra byen er der godt 100 kilometer til den mexicanske grænse. Byens navn, Corpus Christi, oversat Jesu legeme, skyldes den første opdagelsesrejsende, som opdagede stedet på den katolske fest dag, Corpus Christie. Navnet har ifølge overleveringen hængt ved lige siden.

Langs kysten og på de nærliggende ørev, Mustang Island og Padre Island, findes der kilometervis af sandstrande, der sammen med et behageligt klima og fremherskende pålandsvinde har gjort Corpus Christi attraktiv for bl.a. sejlsportsfolk og surfere. Foruden turistindtægter er økonomien baseret på handel og industri, som for alvor tog fart efter betydelige oliefund i 1923 og anlæggelsen af dybvandshavnen i 1926. I tilknytning til havnen findes store militæranlæg, heriblandt Naval Air Station Corpus Christi. Andre vigtige industrier omfatter bl.a. petrokemi, sundhed, detailhandel, uddannelse, skibsfart og landbrug.[2]

Byens to bedst kendte turistattraktioner er Texas State Aquarium, hvor man kan opleve fisk og andet maritimt dyreliv, som lever i eller omkring Den Mexicanske Golf. Hangarskibet USS Lexington som blev bygget under den anden verdenskrig og spillede en meget central rolle under flere af de afgørende slag mod den japanske flåde i Stillehavet.

Byen har et fugtigt subtropisk klima. Klimaet er en stærk kontrast til den nærliggende by Laredo, som har et tørt klima. Corpus Christi har lange, varme somre og meget korte og milde vintre. Floden Nueces River løber ud i den Mexicanske Golf ved Corpus Christi.

Berømte bysbørn

Referencer

  1. ^ "factfinder.census.gov". United States Census. United States Census Bureau.
  2. ^ HISTORY OF CORPUS CHRISTI, www.cctexas.com

Eksterne henvisninger

Koordinater: 27°44′34″N 97°24′07″V / 27.7428°N 97.4019°V / 27.7428; -97.4019