Spring til indhold

Crash Bandicoot

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Crash Bandicoot er et populært videospil lavet af Andy Gavin og Jason Rubin. Spillene foregår oftest på N. Sanity Island, men andre områder findes dog også ofte. Størstedelen af spillene i serien er platformspil, men en stor del af serien er dog "spin-offs" i forskellige genre. Serien har solgt 35 millioner kopier, og består af 14 spil pr.2007.[1]

Oversigt[redigér | rediger kildetekst]

Spillene i Crash Bandicoot serien har en punggrævling ved navn Crash som den centrale, spilbare figur og helt. Crashs stille liv på N. Sanity Island bliver ofte spoleret af hoved-skurken i serien, Doctor Neo Cortex, som skabte Crash og nu ikke ønsker andet end, at han vil forsvinde. Det er som regel op til Crash at bekæmpe Cortex og spolere enhver plan, han måtte have om at erobre verden.

Det første tre Crash-spil samt flere efterfølgende Crash-spil var platform-spil. Der er kopier af Aku Aku-masker spredt gennem alle baner. Hvis en Aku Aku-maske samles op, mens Crash allerede har en, bliver denne til en af guld. Samles en tredje maske op, mens Crash har en guldmaske, bliver Crash midlertidig usårlig, hvorefter masken vender tilbage til guld. Bliver man ramt af en fjende, reduceres guldmasken til en normal, eller fra en normal til ingen. Bliver Crash ramt uden en maske, bliver han dræbt, hvilket ofte vises som en komisk animation.

De fleste Crash-spil i serien består hver af omkring 25 baner, hvor hver bane bliver sværere, jo længere ind i spillet man kommer, hvilket for det meste kræver specielle evner vundet fra at bekæmpe bosser. Dette gælder dog ikke det originale Crash Bandicoot og tager heller ikke skjulte baner med bonusgenstande i betragtning.

Spil Oversigt[redigér | rediger kildetekst]

Naughty Dog era[redigér | rediger kildetekst]

Eurocom/Traveller's Tales/Vicarious Visions era[redigér | rediger kildetekst]

Dimps/Radical Entertainment era[redigér | rediger kildetekst]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Figurer fra Crash Bandicoot

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Introduction to Vivendi games" (PDF). Vivendi. juni 2006. Arkiveret fra originalen (PDF) 24. maj 2008. Hentet 26. november 2006.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Officielle hjemmesider (i spil rækkefølge)computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.