Cybill Shepherd

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Cybill Shepherd
Personlig information
Født 18. februar 1950 (73 år) Rediger på Wikidata
Memphis, Tennessee, USA Rediger på Wikidata
Nationalitet USA Rediger på Wikidata
Partner Peter Bogdanovich (1971-1978) Rediger på Wikidata
Uddannelses­sted University of Southern California, East High School, Stella Adler Studio of Acting Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Tv-skuespiller, filmskuespiller, sanger, skønhedskonkurrencedeltager, selvbiograf, teaterskuespiller, skuespiller, model, tv-producer Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Golden Globe Award for Best Actress – Television Series Musical or Comedy (1985, 1986, 1995)
Stjerne på Hollywood Walk of Fame Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Cybill Shepherds hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Cybill Shepherd (Født 18. februar 1950 i Memphis, Tennessee) er en Golden Globe-vindende skuespiller, sanger og tidligere model fra USA, muligvis bedste kendt for sin rolle i Taxi Driver hvor hun spillede overfor Robert De Niro.

I 2003 var Shepherd gæste-skuespiller i 8 Simple Rules. Shepherd har spillet rollen som Martha Stewart i to TV-film: Martha, Inc.: The Story of Martha Stewart fra 2003 og i Martha: Behind Bars fra 2005. Siden 2007, har Shepherd været at se i Showtime-dramaserien The L Word som karakteren Phyllis Kroll. Den 7. november 2008, rapporterede TV Guide at Shepherd skulle være gæste-skuespiller i en episode af tv-serien Criminal MindsCBS. Gennem hele sin skuespiller-karriere har Shepherd været en frittalende aktivist for homofiles rettigheder, og for selvbestemt abort.

I 2009 blev Shepherd hædret af Human Rights Campaign i Atlanta ved at modtage en ligestillingspris. Hun har vært en forkæmper for ægteskab mellem homofile. Shepard var gift med David M Ford og datteren Clementine Ford blev født i 1979, men ægteskabet endte i skilsmisse i 1982. I 1987 blev Sheperd gravid med kiropraktor Bruce Oppenheim og giftede sig med ham. Hun fødte tvillingene Cyrus Zachariah og Molly Ariel Shepherd-Oppenheim under den fjerde sæson af tv-serien Moonlighting som hun var med i. Parret blev skilt i 1990.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]