DLL-helvede

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

Udtrykket dll-helvede stammer fra edb-terminologien og bruges i forbindelse med visse computerproblemer. Udtrykket er en generel betegnelse for fejl knyttet til såkaldte dll-filer, der anvendes på computere med Microsoft Windows-styresystemer. Ældre computere er generelt mere udsatte end nyere.

Dll-fejl kan forårsage at programmer ikke starter eller ikke fungerer som de skal. I nogle tilfælde vil en fejlmeddelelse vises, for eksempel en besked om at "filen xxx.dll mangler". Fejl bliver dog ikke altid fulgt af en fejlmeddelelse.

Et dll-helvede kan eksempelvis dække over er en masse "løse ender". Når et program afinstalleres, kan computeren begynde at lede efter en fil, der er blevet fjernet. Dette gør computeren langsommere, specielt når det influerer på mange programmer. Et andet dll-problem kan være kompatibilitetsproblemer mellem de installerede programmer og tilgængelige dll-filer. Men et dll-helvede kan også have andre dll-relaterede årsager. En løsning på problemerne kan være at installere en "dll cleaner", et program der kan rense computeren for dll-fejl.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


It Stub
Denne it-artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.