Dampskibsselskabet Thingvalla

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Thomas Madawaska Hemy, And Every Soul Was Saved, 1916
Billedet viser redningsaktionen udført af "Missouri" ved S/S "Danmark", et af Thingvallas skibe, forlist 4. april 1899.[1]

Thingvalla var et dansk rederi stiftet af C.F. Tietgen i 1880 som havde hovedsæde i København. Omkring 1900 var det et af de dominerende rederier, som sejlede skandinaviske udvandrede til USA.

Under Thingvallas flag sejlede i alt ti skibe mellem København og New York.

Rederiet ramtes af gentagne ulykker. Den 3. januar 1890 løb "Pieter de Coninck" i tæt tåge på grund i Oslofjorden. Der skete ingen dødsofre, men skibet slog læk og passagerne måtte fordeles på to andre skibe. Den 2.august samme år kolliderede Pieter de Coninck i New Yorks havn med Advance. 20. august 1898 skete den første ulykke med tab af menneskeliv, da Pieter de Coninck ved de store banker, sydvest for Newfoundland, ramte og sænkede fiskerbåden Coquette, hvorved 16 af de 25 fiskere som var ombord omkom.

I 1898 overtog Det Forenede Dampskibs-Selskab (DFDS) rederiet og dets aktiver under navnet Scandinavian America Line.[2] I perioden fra 1873 og frem til 1880 stiftede C.F. Tietgen mange traditionelle infrastrukturelle selskaber, såsom Esbjerg havn, Kolding-Esbjerg Tværbanen, Østsjællands Jernbane, Lolland-Falster Banen og ikke mindst Thingvalla.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SøfartStub
Denne artikel om søfart er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
skibe og selskaber