Dana Scully

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Dana Scully
X-Files Dana Scully Cosplay.jpg
Information
Skabt af Chris Carter Rediger på Wikidata
Spillet af Gillian Anderson Rediger på Wikidata
Fødselsdag 23. februar 1964 Rediger på Wikidata
Arbejde Specialagent, læge, kirurg Rediger på Wikidata
Partner Fox Mulder Rediger på Wikidata
Statsborgerskab USA Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk Rediger på Wikidata
Religion Katolicisme Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Dana Katherine Scully (født 23. februar 1964 i Annapolis, Maryland) er en fiktiv karakter i den amerikanske science-fiction TV-serie X-Files. Hun spilles af Gillian Anderson. FBI Special Agent Dana Scully har en bachelorgrad i fysik fra University of Maryland og er uddannet læge fra Stanford University. I 1992 blev Scully bedt om at arbejde sammen med FBI Special Agent Fox Mulder, primært for at miskreditere hans arbejde med X Files. Dana Scully er forsker og derfor af natur skeptisk for det paranormale som hun sammen med Mulder efterforsker.

Hun er vokset op i en tætknyttet katolsk familie. Både hendes far William Scully og hendes storebror William Scully Jr. er flådeofficerer. Scully blev i 1994 bortført af Duane Barry, en mand som mente at han havde været bortført af rumvæsener. Hendes komatøse krop blev uger senere afleveret på et hospital i Washington DC. Bortførelsen får alvorlige følger for Scully. Eksempelvis så udvikler hun kræft.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Fiktiv personSpire
Denne biografi om en fiktiv person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi