Danes Worldwide

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Danes Worldwide
DW logo2.jpg
Det officielle logo for Danes Worldwide
Grundlæggelse 1919
Hovedsæde(r) København, Danmark
Slogan(s) Din følgesvend i hele verden
Hjemmeside(r) Official website

Danes Worldwide (tidl. Dansk Samvirke) blev stiftet i 1919 med det formål at styrke forbindelsen mellem Danmark og danskere i udlandet. Foreningen står bl.a. bag:

  • Online Danskundervisning for 6-17 årige, der udgives i samarbejde med Undervisningsministeriet, der er et supplement til elevens lokale skolegang.[1]
  • Den Danske Sommerskole med tre ugers danskundervisning og oplevelser af dansk kultur. Sommerskolen finder sted hvert år i den danske sommerferie.
  • Kronborgmødet, hvor danskere rundt i verden havde mulighed for at møde hinanden på Kronborg Slot i Helsingør, og hvor Årets Verdensdansker blev udnævnt. Ophørte i 2012 og er siden erstattet af andre events og møder i varierende format.
  • Danes (tidl. Danmarksposten), der er foreningens medlemsblad med information fra Danmark og de mange små danske samfund ude i verden.
  • Fredensborghusene, der er 70 række- og vinkelhuse i Fredensborg tegnet af Jørn Utzon. Husene er beboet af hjemvendte udlandsdanskere.

Foreningens mærkesager er dobbelt statsborgerskab, stemmeret for udlandsdanskere og bedre mulighederne for familiesammenføringer af danske familier.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II har været protektor for foreningen siden 1972, hvor hun overtog protektoratet efter sin far, Kong Frederik IX.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]