Danmarks Sukkermuseum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sukkermuseet
Danmarks Sukkermuseum.jpg
Generelle informationer
Type Kulturhistorie
Adresse Løjtoftvej 22, 4900 Nakskov
Grundlagt 1999
Eksterne henvisninger
Sukkermuseet.dk

Danmarks Sukkermuseum eller blot Sukkermuseet er et museum i NakskovLolland, der beskæftiger sig med sukkerproduktion på Lolland-Falster. Museet blev etableret i 1999.

Sukkerfremstilling har haft en fremtrædende rolle for områdets erhverv og økonomi de seneste hundrede år.[1] Der høstes stadig store mængder sukkerroer hvert år, som bliver forarbejdet på henholdsvis Nykøbing og Nakskov Sukkerfabrik, hvoraf sidstnævnte er Danmarks største.

Museets udstilling består i markredskaber fra roemarkerne, genstande, film og fotos fra i alt ni sukkerfabrikker.[1] Udover de to eksisterende fabrikker i Nykøbing Falster og Nakskov, stammer de fra tidligere fabrikker i Assens, Højbygaard Sukkerfabrik i Holeby, Gørlev, Maribo, Odense, Sakskøbing og Stege. Ligeledes findes særudstillinger og foredrag om bl.a. importeret arbejdskraft fra Sverige og Polen - de såkaldte roepolakker.[2]

I vinterhalvåret er åbningstiden begrænset til lørdage, mens der er åbent tirsdag til søndag fra juni til september. I anledning af halloween bliver der produceret roelygter i stil med græskarhoveder, som man traditionelt har brugt i USA, hvilket er en lokal skik.[2]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b Danmarks Sukkermuseum. VisitDenmark. Hentet 14/2-2014
  2. ^ a b Åbningstider Arkiveret 7. december 2013 hos Wayback Machine. Sukkermuseet.dk. Hentet 14/2-2014
Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 54°49′59″N 11°09′01″Ø / 54.8330°N 11.1502°Ø / 54.8330; 11.1502