Danmarks fodboldlandshold

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Danmark
Landsholdsdetaljer
Kælenavn(e) De rød-hvide
Danish Dynamite
Olsen-banden
Forbund Dansk Boldspil-Union
Kontinentalt Forbund UEFA (medlem siden 1954)
FIFA Ja (medlem siden 1904)
Landstræner Åge Hareide
Hjælpetræner Peter Bonde
Anfører Daniel Agger
Hjemmebane Parken
KøbenhavnDanmark
(kapacitet: 38,000, 38,000 sæder)
FIFA-kode DEN
FIFA-rankering 23
Højeste placering 3 (maj, 1997)
Laveste placering 38 (marts, 2009)
Spilledragter
Kit left arm den15h.png
Spilledragt
Kit body den15h.png
Kit right arm den15h.png
Spilledragt
Kit shorts den15h.png
Spilledragt
Kit socks den15h.png
Spilledragt
Hjemmebane
Kit left arm den15a.png
Spilledragt
Kit body den15a.png
Kit right arm den15a.png
Spilledragt
Kit shorts negro.png
Spilledragt
Kit socks den15a.png
Spilledragt
Udebane
Resultater
Første landskamp Flag of Denmark.svg DanmarkFlag of France.svg Frankrig B 9-0
(London, England)
(19. oktober 1908)
Største sejr Flag of Denmark.svg DanmarkFlag of France.svg Frankrig A 17-1
(London, England)
(22. oktober, 1908)
Største nederlag Nazi-Tyskland TysklandFlag of Denmark.svg Danmark 8-0
(Breslau, Tyskland)
(16. maj,1937)
VM i fodbold 4,  (Først gang 1986)
Kvartfinalen, (1998) 
EM i fodbold 8,  (Første gang 1964)
Vinder, (1992) 
FIFA Confederations Cup 1, (Første gang 1995)
Vinder, (1995) 
Infoboks sidst opdateret: 4. juli, 2011, 13:12.

Danmarks fodboldlandshold eller landsholdet er et hold under Dansk Boldspil-Union (DBU), udvalgt blandt alle danske fodboldspillere til at repræsentere Danmark i internationale fodboldturneringer arrangeret af FIFA og UEFA samt i venskabskampe mod andre nationale fodboldforbunds udvalgte hold.

Historie 1908-1983[redigér | redigér wikikode]

Eigil Nielsen i det danske mål mod Sverige i OL semifinalen 1948 på Wembley

Den første danske landskamp blev spillet 19. oktober 1908 under de Olympiske Lege i London. Danmark slog Frankrigs andethold 9-0 i turneringens kvartfinale. Danmark besejrede derpå det franske førstehold med hele 17-1 og den danske angriber Sophus "Krølben" Nielsen scorede 10 mål. Danmark vandt sølv både i 1908 og i 1912.

De Olympiske Lege blev hovedfokus for landsholdet i de første mange år, og hele nationen fulgte Gunnar "Nu" Hansens radioreportager fra holdets kampe. I 1948 vandt Danmark bronze ved OL i London, mens det blev til sølv ved OL i Rom i 1960.

I 1921 blev Carl "Skomager" Hansen som den første dansker professionel i udlandet, da han skiftede fra B 1903 til Glasgow Rangers. Forskellige profiler på de danske OL-hold som fx Jørgen Sørensen og Carl Aage Præst blev ligeledes professionelle i udlandet. Da DBU ikke ville benytte professionelle fodboldspillere på landsholdet, betød det, at en lang række af dansk fodbolds bedste spillere, som fx Harald Nielsen, kun spillede relativt få landskampe, og at landsholdet konstant blev åreladet. Når spillere som Ulrik Le Fevre og Johnny Hansen blev gode i den danske første division eller på landsholdet, blev de købt af udenlandske klubber og kunne herefter ikke længere spille for Danmark. Landsholdets resultater var derfor middelmådige frem til 1971, hvor DBU ophævede udelukkelsen af professionelle spillere.

Dette gav i første omgang en forventning om markante forbedringer af landsholdets præstationer, men resultaterne blev i første omgang ikke meget bedre. Frem til 1984 lykkedes det således ikke landsholdet at kvalificere sig til hverken EM eller Verdensmesterskaberne. De danske spillere brugte landsholdslejrene som hyggelejre på afstand af deres hårde daglige klubtilværelse. Landstræner Kurt Nielsen lagde heller ikke skjul på sin støtte til det sociale samvær på bekostning af resultaterne.

Denne holdning blev ændret, da Sepp Piontek i 1979 blev landstræner. Den tidligere tyske forsvarsspiller indførte den disciplin og vindermentalitet, der længe havde manglet på det danske landshold. Samtidig slog en ny generation af unge spillere som Preben Elkjær, Søren Lerby, Frank Arnesen og senere Michael Laudrup i begyndelsen af 1980'erne igennem på landsholdet. Holdet viste i glimt klasse, bl.a. da Danmark i 1981 besejrede de senere italienske verdensmestre 3-1 i Idrætsparken i kvalifikationen til VM i 1982.

Internationale slutrunder 1984-2010[redigér | redigér wikikode]

Et væld af mennesker på Rådhuspladsen i København ser EM-kampen 2004 mellem Danmark og Sverige, kampen sluttede 2-2 og begge hold gik videre, mens Italien med dette resultat blev slået ud.

Landsholdet kvalificerede sig til EM i 1984 ved bl.a. at slå England 1-0. Under slutrunden i Frankrig forbløffede Danmark den internationale fodboldverden med kreativt spil og blev først slået ud i semifinalen. Her tabte Danmark efter straffesparkskonkurrence til Spanien. Holdet blev med ét slag ufatteligt populært i hele Danmark, og publikum strømmede til for at se Danmark spille. Den danske roliganbevægelse blev grundlagt i disse år.

Danmark kvalificerede sig også til VM i Mexico to år senere, og holdets slagsang Re-sepp-ten blev en landeplage. Landsholdet vandt sympati over hele verden ved at vinde sin indledende pulje med maksimumpoint med sejr over Skotland, Uruguay og Vesttyskland. I ottendedelsfinalen gik det dog helt galt, da holdet tabte 5-1 til Spanien.

EM i 1988 blev afdansningsballet for Danish Dynamite-holdet. Selv om Danmark kvalificerede sig til slutrunden i Vesttyskland, tabte holdet alle sine indledende kampe, og slutrunden blev endestationen for flere af 1980'ernes bærende spillere som Preben Elkjær, Klaus Berggreen, Morten Olsen og Søren Lerby.

I den efterfølgende opbygningsfase missede landsholdet lige akkurat kvalifikationen til VM i 1990, da holdet ude tabte til Rumænien. Også kvalifikationen til EM i 1992 glippede, da holdet sluttede efter Jugoslavien i kvalifikationsgruppen. På grund af krigen i Jugoslavien besluttede det internationale samfund imidlertid at iværksætte en sportslig boykot af Jugoslavien, og Danmark kom med kort varsel med til slutrunden i Sverige som reserve.

Denne sene adgang kom bag på spillere og træner Richard Møller Nielsen, og forventningerne var små. Således udtalte Flemming Povlsen på forhånd ironisk, at han ikke så nogen problemer i at holde 90 minutter: 30 minutter mod hver af modstanderne i den indledende runde![1]. Men stik mod alle lave forventninger resulterede slutrunden i Danmarks første internationale titel nogensinde, da holdet blev Europamester ved at slå Tyskland 2-0 i finalen. Peter Schmeichel, Brian Laudrup, John "Faxe" Jensen og anfører Lars Olsen var nogle af de spillere fra holdet, der vandt EM 92. At Danmark blev Europamestre i fodbold en juni aften i 1992, er næppe gået danskernes næse forbi. Men hvad de færeste nok er klar over, er at danskerne nær ikke havde kunnet stille hold til selv samme slutrunde. For da Danmark havde afsluttet deres kvalifikationspulje på den ikke billetgivende andenplads, lå det bestemt ikke i kortene at de et halvt års tid senere, skulle stå som sejrherre i turneringen. Men som historien viste, endte Danmark som bekendt med at komme med på et afbud, da borgerkrigen på Balkan gjorde at Jugoslavien blev udelukket. En udelukkelse der kun blev offentliggjort få uger inden slutrunden gik i gang. På dette tidspunkt havde ingen danske landsholdspillere en ide om at de skulle til Sverige og spille sommerferiebold. Efter en lang sæson, var danskerne i god tro taget på sommerferie. Her er det så, at Landstræneren i bedste klasselærerstil, hiver telefonlisten frem og ringer til landsholdet anfører og siger, "Pak tasken, vi skal til Sverige og spille EM.". Og derfra kører telefonkæden så. Anføreren ringer til målmanden, målmanden til midterforsvaret, midterforsvaret til backerne, osv. Men helt i tråd med HC Andersens fortælling om "at én fjer bliver til fem høns", skete det uungåelige også her. Da beskeden langt om længe nåede frem til bænkevarmer nummer 23, lød beskeden imidlertid, "Skynd dig at kom til Sverige, vi skal til Sverige og vinde EM". Da denne besked lød som en dårlig feriejoke, valgte den pågældende spiller derfor at ignorere denne besked. Det forlyder, at han sidenhen bittert fortrød sin naivitet...

Richard Møller Nielsen stod også i spidsen for det hold, der efterfølgende vandt Confederations Cup 1995, efter at det ikke var lykkedes for landsholdet at kvalificere sig til VM i USA 1994. Da holdet skulle forsvare EM-titlen ved slutrunden i England i 1996, måtte man tage hjem efter de indledende puljekampe – dog efter at man faktisk havde opnået et samlet puljeresultat som i Europamesteråret 1992 med én vundet, én uafgjort og én tabt kamp og samlet med en lige målscore.

Ved VM i 1998 i Frankrig viste det danske landshold med svenskeren Bo Johansson som landstræner, at Danmark stadig havde et godt hold. Her opnåede man det bedste danske VM-resultat nogen sinde, da holdet nåede kvartfinalen. En sejr over Nigeria i ottendedelfinalen gav adgang til kvartfinalen, hvor Danmark efter en medrivende kamp blev besejret 3-2 af Brasilien.

Ved EM i 2000 i Holland/Belgien skuffede Danmark igen, da holdet tabte alle sine indledende kampe med samlet 0-8.

Herefter overtog de to gamle landsholdsanførere Morten Olsen og Michael Laudrup ledelsen af landsholdet som hhv. landstræner og assistenttræner. Det lykkedes at vinde kvalifikation til VM i 2002 i Japan/Sydkorea, og holdet nåede her ottendedelsfinalen ved bl.a. at besejre de regerende verdensmestre fra Frankrig i den indledende pulje. I ottendedelsfinalen tabte holdet dog klart 3-0 til England.

Det lykkedes også Morten Olsens tropper at sikre Danmark en plads ved EM-slutrunden i 2004 i Portugal. Her blev kvartfinalen endestationen, da holdet blev slået 3-0 af Tjekkiet.

Det lykkedes ikke Danmark at kvalificere sig til VM i 2006 i Tyskland, da holdet sluttede på 3. pladsen i kvalifikationspuljen efter Ukraine og Tyrkiet, og holdet måtte også undvære deltagelse i EM i 2008 efter blandt andet at have tabt kampen mod Sverige i Parken på en skrivebordsafgørelse efter en tilskuers indtrængen på banen.

Efter to mislykkede kvalifikationer var kritikken af landsholdet hård, og mange krævede Morten Olsens afgang. Men DBU holdt fast i landstræneren, og under Olsens ledelse kvalificerede Danmark sig til VM 2010, efter en 1-0 sejr over naboerne fra Sverige d. 10. oktober 2009. Sejrsmålet blev scoret af AGF's Jakob Poulsen i det 79. minut.

Ved VM 2010 var Danmark i gruppe med Japan, Cameroun og Holland. Danmark lagde ud med at tabe 2-0 til Holland, bl.a. på et selvmål af Daniel Agger, da bolden ramte ham i ryggen på vej mod målet. I anden gruppekamp slog Danmark Cameroun 2-1 hvilket muliggjorde videre avancement – kravet var en sejr over Japan, men efter en skuffende præstation tabte Danmark 3-1, og måtte således for første gang se sig elimineret fra en VM-slutrunde allerede i den indledende runde.

Rekorder[redigér | redigér wikikode]

Aktuel trup[redigér | redigér wikikode]

Truppen til EM playoff kampe mod Sverige den 14. november og 17 november Opdateret 14/11/2015

# Position Spiller Fødselsdato (alder) Landskampe Mål Klub
1 Kasper Schmeichel 5. november 1986 (29 år) 16 0 England Leicester City
16 Stephan Andersen 26. november 1981 (34 år) 30 0 Danmark F.C. København
22 Jonas Lössl 1. februar 1989 (27 år) 0 0 Frankrig Guingamp
2 Daniel Wass 31. maj 1989 (26 år) 13 0 Spanien Celta
3 Simon Kjær 26. marts 1989 (26 år) 55 2 Tyrkiet Fenerbahçe
4 Daniel Agger(Anfører) 12. december 1984 (31 år) 73 12 Danmark Brøndby
5 Riza Durmisi 8. januar 1994 (22 år) 6 0 Danmark Brøndby
6 Lars Jacobsen(Viceanfører) 20. september 1979 (36 år) 80 1 Frankrig Guingamp
12 Jannik Vestergaard 3. august 1992 (23 år) 3 0 Tyskland Werder Bremen
13 Andreas Christensen 10. april 1996 (19 år) 2 0 Tyskland Borussia M'gladbach
15 Simon Poulsen 7. oktober 1984 (31 år) 31 0 Holland PSV
7 William Kvist(Viceanfører) 24. februar 1985 (30 år) 61 2 Danmark F.C. København
9 Michael Krohn-Dehli 6. juni 1983 (32 år) 56 6 Spanien Sevilla
10 Christian Eriksen 14. februar 1992 (23 år) 57 6 England Tottenham Hotspur
14 Rasmus Falk 15. januar 1992 (24 år) 1 0 Danmark OB
17 Thomas Delaney 3. september 1991 (24 år) 4 0 Danmark FCK
18 Jakob Poulsen 7. juli 1983 (32 år) 35 2 Danmark FC Midtjylland
23 Pierre_Emile Højbjerg 5. august 1995 (20 år) 12 1 Tyskland Schalke 04
Thomas Kahlenberg 20. marts 1983 (32 år) 47 5 Danmark Brøndby
8 Martin Braithwaite 5. juni 1991 (24 år) 12 1 Frankrig Toulouse
11 Nicklas Bendtner 16. januar 1988 (28 år) 73 29 Tyskland Wolfsburg
19 Nicolai Jørgensen 23. april 1990 (25 år) 13 1 Danmark F.C. København
20 Yussuf Poulsen 15. juni 1994 (21 år) 10 1 Tyskland RB Leipzig
21 Morten "Duncan" Rasmussen 31. januar 1985 (31 år) 10 3 Danmark AGF
Viktor Fischer 9. juni 1994 (21 år) 8 1 Holland Ajax

Landsholdsspillere[redigér | redigér wikikode]

 • Topscorere (top 10):
Peter Schmeichel er med 129 landskampe den spiller som har spillet flest kampe.
 1. Jon Dahl Tomasson – 52 mål i 112 kampe
 2. Poul "Tist" Nielsen – 52 mål i 38 kampe
 3. Pauli Jørgensen – 44 mål i 47 kampe
 4. Ole Madsen – 42 mål i 50 kampe
 5. Preben Elkjær – 38 mål i 69 kampe
 6. Michael Laudrup – 37 mål i 104 kampe
 7. Henning Enoksen – 29 mål i 54 kampe
 8. Nicklas Bendtner – 29 mål i 65 kampe
 9. Michael Rohde – 22 mål i 40 kampe
 10. Ebbe Sand – 22 mål i 66 kampe
 • Flest kampe (top 10):
 1. Peter Schmeichel – 129 kampe
 2. Dennis Rommedahl – 126 kampe
 3. Jon Dahl Tomasson – 112 kampe
 4. Thomas Helveg – 108 kampe
 5. Michael Laudrup – 104 kampe
 6. Morten Olsen – 102 kampe
 7. Martin Jørgensen – 102 kampe
 8. Thomas Sørensen – 101 kampe
 9. Christian Poulsen – 92 kampe
 10. John Sivebæk – 87 kampe


Spillere med fed er stadig aktive på landsholdet.

Ovenstående er senest opdateret: 26. marts 2015

Landstrænere[redigér | redigér wikikode]

Danmarks placering i de største turneringer[redigér | redigér wikikode]

Landskampsstatistik[redigér | redigér wikikode]

Nøgle til forkortelser
Nr. = Nummer Hold = Modstander Kp. = Kampe V = Vundet (3 point) U = Uafgjort (1 point) T = Tabt (0 point)
Mål = Antal mål scoret og lukket ind P = Point Kvotient = Antal point pr. kamp Status = Antal point multipliceret med kvotient Seneste kamp = Seneste møde med modstanderen
Oversigt over hvilke lande Danmarks A-landshold har spillet imod samt de samlede resultater mod disse:
Nr. Hold Kp. V U N Mål P Kvotient Status Seneste kamp
1 Flag of Norway.svg Norge 88 53 14 21 225 - 105 173 1,966 340,10 06.09.2011 i København, EM-kval. 2-0
2 Flag of Finland.svg Finland 60 39 10 10 153 - 58 127 2,153 273,37 15.11.2011 i Esbjerg, venskabs 2-1
3 Flag of Sweden.svg Sverige 103 40 18 45 169 - 182 138 1,324 178,68 28.05.2014 i København, venskabs 1-0
4 Flag of Iceland.svg Island 22 18 4 0 71 - 13 58 2,636 152,89 04.06.2011 i Reykjavik, EM-kval. 2-0
5 Flag of Poland.svg Polen 24 13 3 8 45 - 35 42 1,826 76,70 14.08.2014 i Gdansk, venskabs 3-2
6 Flag of Greece.svg Grækenland 18 11 4 3 43 - 18 37 2,056 76,06 11.02.2009 i Athen, venskabs 1-1
7 Flag of Luxembourg.svg Luxembourg 10 8 2 0 29 - 8 26 2,600 67,60 11.06.2003 i Luxembourg, EM-kval. 2-0
8 Flag of Albania.svg Albanien 9 6 2 1 18 - 3 20 2,375 45,13 11.10.2014 i Elbasan, EM-kval. 1-1
9 Flag of Israel.svg Israel 8 7 0 1 18 - 4 21 2,625 55,13 01.03.2006 i Tel Aviv, venskabs 2-0
10 Flag of Malta.svg Malta 7 7 0 0 24 - 3 21 3,000 63,00 28.03.2009 i Valletta, VM-kval. 3-0
11 Flag of Cyprus.svg Cypern 6 5 1 0 21 - 3 16 2,667 42,67 07.10.2011 i Nicosia, EM-kval. 4-1
12 Flag of the Netherlands.svg Holland 30 8 10 12 41 - 58 34 1,133 38,53 09.06.2012 i Kharkiv, EM-slut 1-0
13 Flag of Romania.svg Rumænien 17 8 2 7 36 - 32 26 1,444 37,56 10.09.2003 i København, EM-kval. 2-2
14 Flag of Armenia.svg Armenien 5 4 0 1 8 - 6 12 3,000 18,00 07.09.2014 i København, EM-kval. 2-1
15 Flag of Germany.svg Tyskland 30 9 4 17 40 - 57 31 1,033 32,03 17.06.2012 i Lviv, EM-slut 1-2
16 Flag of France.svg Frankrig 13 6 1 6 36 - 16 19 1,462 27,77 31.05.2006 i Lens, venskabs 0-2
17 Flag of Belgium (civil).svg Belgien 13 5 4 4 23 - 22 19 1,462 27,77 03.06.2000 i København, venskabs 2-2
18 Flag of Scotland.svg Skotland 16 7 0 9 15 - 20 21 1,313 27,56 10.08.2011 i Glasgow, venskabs 1-2
19 Flag of Slovenia.svg Slovenien 4 4 0 0 11 - 1 12 3,000 36,00 06.02.2008 i Nova Gorica, venskabs 2-1
20 Flag of Saudi Arabia.svg Saudi-Arabien 3 3 0 0 4 - 0 9 3,000 27,00 13.02.2002 i Riyad, venskabs 1-0
21 Flag of Northern Ireland.svg Nordirland 11 4 5 2 14 - 9 17 1,545 26,27 17.11.2007 i Belfast, EM-kval. 1-2
22 Flag of Latvia.svg Letland 4 3 1 0 7 - 1 10 2,500 25,00 17.10.2007 i København, EM-kval. 3-1
23 Flag of Switzerland.svg Schweiz 12 4 5 3 18 - 13 17 1,417 24,08 04.09.1999 i København, EM-kval. 2-1
24 Flag of Turkey.svg Tyrkiet 9 3 4 2 11 - 8 13 1,625 21,13 03.09.2014 i Odense, venskabs. 1-2
25 Flag of England.svg England 23 6 4 13 28 - 43 22 0,956 21,04 09.02.2011 i København, venskabs 1-2
26 Flag of Hungary.svg Ungarn 17 5 3 9 17 - 38 18 1,059 19,06 14.10.2009 i Ungarn, VM-kval. 0-1
27 Flag of the Faroe Islands.svg Færøerne 3 3 0 0 10 - 1 9 3,000 27,00 16.08.2000 i Torshavn, NM 2-0
28 Flag of Liechtenstein.svg Liechtenstein 2 2 0 0 8 - 0 6 3,000 18,00 12.09.2007 i Aarhus, EM-kval. 4-0
29 Flag of Uruguay.svg Uruguay 2 2 0 0 8 - 2 6 3,000 18,00 01.06.2002 i Ulsan, VM-slut 2-1
30 Flag of Bermuda.svg Bermuda 2 2 0 0 11 - 1 6 3,000 18,00 01.07.1969 i Aalborg, venskabs 6-0
31 Flag of Kazakhstan.svg Kasakhstan 2 2 0 0 5 - 1 6 3,000 18,00 12.10.2005 i Alamaty, VM-kval 2-1
32 Flag of the Netherlands Antilles (1986-2010).svg Nederlandske Antiller 2 2 0 0 6 - 3 6 3,000 18,00 11.09.1962 i Odense, venskabs 3-1
33 Flag of Tunisia.svg Tunesien 2 2 0 0 5 - 2 6 3,000 18,00 26.05.2002 i Wakayama, venskabs 2-1
34 Flag of Wales 2.svg Wales 8 4 0 4 8 - 8 12 1,500 18,00 19.11.2008 i København, venskabs 0-1
35 Flag of Bulgaria.svg Bulgarien 13 3 6 4 15 - 18 15 1,154 17,31 18.06.2004 i Braga, EM-slut 2-0
36 Flag of Egypt.svg Egypten 3 2 1 0 7 - 2 7 2,333 16,33 12.02.2003 i Cairo, venskabs 4-1
37 Flag of Argentina.svg Argentina 3 2 1 0 6 - 3 7 2,333 16,33 13.01.1995 i Riyad, intercon. 2-0
- Flag of Senegal.svg Senegal 3 2 1 0 6 - 3 7 2,333 16,33 27.05.2010 i Aalborg, venskabs 2-0
39 St Patrick's saltire.svg Irland 13 3 5 5 16 - 20 14 1,077 15,08 22.08.2007 i Aarhus, venskabs 0-4
40 Flag of Austria.svg Østrig 8 3 1 4 13 - 14 10 1,250 12,50 03.03.2010 i Wien, venskabs 1-2
41 Flag of Mexico.svg Mexico 4 2 1 1 7 - 5 7 1,750 12,25 10.01.1995 i Riyadh, Intercon. 1-1
42 Flag of Australia.svg Australien 3 2 0 1 5 - 2 6 2,000 12,00 02.06.2012 i København, venskabs 2-0
43 Flag of Cameroon.svg Cameroun 3 2 0 1 5 - 4 6 2,000 12,00 19.06.2010 i Pretoria, VM-slut 2-1
44 Flag of Croatia.svg Kroatien 5 2 1 2 6 - 7 7 1,400 9,80 05.06.2004 i Kroatien, venskabs 1-2
45 Flag of Portugal.svg Portugal 13 3 2 8 18 - 29 11 0,846 9,31 13.06.2012 i Lviv, EM-slut 2-3
46 Flag of Italy.svg Italien 11 3 1 7 13 - 19 10 0,909 9,09 14.06.2004 i Guimaraes, EM-slut 0-0
47 Flag of Indonesia.svg Indonesien 1 1 0 0 9 - 0 3 3,000 9,00 03.09.1979 i København, venskabs 9-0
48 Flag of The Gambia.svg Gambia 1 1 0 0 4 - 1 3 3,000 9,00 30.01.1977 i Banjul, venskabs 4-1
- Flag of Nigeria.svg Nigeria 1 1 0 0 4 - 1 3 3,000 9,00 28.06.1998 i St. Denis, VM-slut 4-1
50 Flag of Morocco.svg Marokko 1 1 0 0 3 - 1 3 3,000 9,00 05.09.1972 i Passau, OL-slut 3-1
51 Flag of Canada.svg Canada 1 1 0 0 2 - 0 3 3,000 9,00 12.04.1989 i Aalborg, venskabs 2-0
- Flag of Togo.svg Togo 1 1 0 0 2 - 0 3 3,000 9,00 06.03.1974 i Lomé, venskabs 2-0
53 Flag of Slovakia.svg Slovakiet 1 1 0 0 2 - 1 3 3,000 9,00 29.03.2011 i Trnava, venskabs 2-1
54 Flag of Ghana.svg Ghana 1 1 0 0 1 - 0 3 3,000 9,00 02.06.1996 i København, venskabs 1-0
55 Flag of Georgia.svg Georgien 2 1 1 0 8 - 3 4 2,000 8,00 07.09.2005 i København, VM-kval. 6-1
56 Flag of Iran.svg Iran 2 1 1 0 4 - 0 4 2,000 8,00 10.10.1999 i København, venskabs 0-0
- Flag of Lithuania.svg Litauen 2 1 1 0 4 - 0 4 2,000 8,00 25.08.1993 i København, VM-kval. 4-0
58 Flag of the United States.svg USA 2 1 1 0 5 - 3 4 2,000 8,00 18.11.2009 i Århus, venskabs 3-1
59 Flag of Macedonia.svg Makedonien 2 1 1 0 2 - 1 4 2,000 8,00 26.04.1995 i København, EM-kval. 1-0
60 Flag of Belarus.svg Hviderusland 2 1 1 0 1 - 0 4 2,000 8,00 05.06.1999 i København, EM-kval. 1-0
61 Flag of East Germany.svg Østtyskland 8 2 2 4 11 - 16 8 1,000 8,00 10.09.1986 i Leipzig, venskabs 1-0
62 Flag of the Czech Republic.svg Tjekkiet 8 1 4 3 4 - 9 7 0,875 6,13 17.11.2010 i Århus, venskabs 0-0
63 Flag of Ukraine.svg Ukraine 3 1 1 1 2 - 2 4 1,333 5,33 30.03.2005 i Kiev, VM-kval. 0-1
64 Flag of Spain.svg Spanien 17 2 3 12 15 - 34 9 0,529 4,76 20.08.2008 i København, venskabs 0-3
65 Flag of Japan.svg Japan 2 1 0 1 4 - 5 3 1,500 4,50 24.06.2010 i Rustenborg, VM-slut 1-3
66 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosnien-Hercegovina 4 1 1 2 3 - 6 4 1,000 4,00 11.10.2003 i Sarajevo, EM-kval. 1-1
67 Flag of SFR Yugoslavia.svg Jugoslavien 9 2 0 7 15 - 24 6 0,667 4,00 01.05.1991 i Beograd, EM-kval. 2-1
68 Flag of the United Kingdom.svg Storbritannien 3 1 0 2 7 - 9 3 1,000 3,00 13.08.1948 i London, OL-slut 5-3
69 Flag of Brazil.svg Brasilien 4 2 0 2 10 - 8 6 1,50 9,00 26.05.2012 i Hamburg, venskabs 1-3
70 Flag of the Czech Republic.svg Tjekkoslovakiet 14 0 5 9 8 - 31 5 0,357 1,79 01.06.1988 i København, venskabs 0-1
71 Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen 11 1 1 9 10 - 34 4 0,364 1,45 25.09.1985 i Moskva, VM-kval. 0-1
72 Flag of South Africa.svg Sydafrika 3 0 2 1 2 - 3 2 0,666 1,33 05.06.2010 i Attrodgeville, venskabs 0-1
73 Flag of Estonia.svg Estland 1 0 1 0 2 - 2 1 1,000 1,00 30.05.2004 i Tallinn, venskabs 2-2
74 [[Fil:{{{flag alias-For. Arabiske Emirater}}}|22x20px|border |link=Forenede Arabiske Emirater]] Forenede Arabiske Emirater 1 0 1 0 1 - 1 1 1,000 1,00 05.02.1990 i Dubai, venskabs 1-1
- Flag of Paraguay.svg Paraguay 1 0 1 0 1 - 1 1 1,000 1,00 27.05.2006 i Aarhus, venskabs. 1-1
76 Flag of Algeria.svg Algeriet 1 0 1 0 0 - 0 1 1,000 1,00 12.02.1989 i Valetta, 4-nat.cup 0-0
- Flag of South Korea.svg Sydkorea 1 0 1 0 0 - 0 1 1,000 1,00 14.11.2009 i Esbjerg, venskabs 0-0
78 Flag of Chile.svg Chile 1 0 0 1 1 - 2 0 0,000 0,00 12.08.2009 i Brøndby, venskabs 1-2
- Flag of Suriname.svg Surinam 1 0 0 1 1 - 2 0 0,000 0,00 15.01.1969 i Paramaribo, venskabs 1-2
80 Flag of Honduras.svg Honduras 1 0 0 1 0 - 1 0 0,000 0,00 27.01.1985 i Tegucigalpa, venskabs 0-1
81 Flag of Benin.svg Benin 1 0 0 1 0 - 2 0 0,000 0,00 10.03.1974 i Cotonou, venskabs 0-2
- Flag of Russia.svg Rusland 1 0 0 1 0 - 2 0 0,000 0,00 29.02.2012 i København, venskabs 0-2
- Total 782 362 149 269 1450 - 1102 1238 1,586 1948,96
 • Status = point * kvotient
 • Senest opdateret 18-06-2012

Kilde: http://www.haslund.info/danmark/akovs/oversigt.asp

Slutrundetrupper[redigér | redigér wikikode]


Se også[redigér | redigér wikikode]

Fodnoter[redigér | redigér wikikode]

Kilder/Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]