Spring til indhold

Danmarks undervisningsportal

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Danmarks undervisningsportal er en større webportal for elever og lærere i grundskolen (folkeskolen), de gymnasiale uddannelser, erhvervsuddannelserne og seminarierne samt for forældre og andre interesserede i uddannelse og undervisning.

Portalen hed tidligere i perioden 1999-2002: "Elektronisk Mødested for Undervisningsverdenen" deraf navnet "EMU".

Bag EMU.dk står Undervisningsministeriet og UNI-C.

Portalen blev åbnet i 1999. EMU består i dag (maj 2009) af otte universer for de forskellige uddannelsesretninger og derudover ca. 70 websites, der alle kan kendes på den blå bjælke.

For mere information om EMU.dk, Danmarks undervisningsportal, henvises til artiklen EMU.dk

Opdeling af sitet[redigér | rediger kildetekst]

Emu.dk er opdelt efter uddannelsesområder, som gør det lettere for de forskellige grupper at søge på sitet. Det er således opdelt:

I uddannelsesområder kan man finde inspiration til undervisningen, opgaver, hjælp til forskellige fag og meget andet.

For lærere[redigér | rediger kildetekst]

Lærere kan følge med i hvad der sker inden for undervisning. Det er endvidere muligt at finde materiale til forberedelse i et fag eller inden for en række emner som pædagogik, internationalt, it og meget mere.

Om navnet[redigér | rediger kildetekst]

Emu skriver selv: "EMU var oprindeligt et akronym for Elektronisk Markedsplads for Undervisningsmateriale, hvilket senere ændredes til Elektronisk Mødested for Undervisningsverdenen. I dag omtales portalen som EMU – Danmarks undervisningsportal – og portalen har fået sin egen maskot, der er velkendt ude på især folkeskolerne, hvor mange elever følger med i EMUs liv og færden via EMUs blog."

Kilder og Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]