Dannevirke (New Zealand)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Dannevirke (New Zealand)
Dannevirke
Dannevirke
Dannevirkes beliggenhed i New Zealand
Gade i Dannevirke
For alternative betydninger, se Dannevirke (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Dannevirke)

Dannevirke (māori: Tāmaki-nui-a-Rua) er en by på New Zealands nordø, som blev grundlagt af skandinaviske emigranter i midten af 1800-tallet. Byen er opkaldt efter det 14 km lange fæstningsanlæg Dannevirke i Sydslesvig. Oprindeligt boede i området to maoristammer. Dannevirke er den største by i distriktet Tararua.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Byen blev bygget i 1872 af danske og norske familier, som ankom til området som nybyggere. De kom med de to skibe Ballarat og Hovding. En storbrand i 1917 ødelagde mange bygninger, men de blev hurtigt genopbygget.

I dag bor cirka 4.400 mennesker i Dannevirke og yderligere 5.800 i oplandet. Byen er præget af den lange hovedgade (High Street), hvor de fleste af byens forretninger findes. I byens nordlige udkant ligger den 20 hektar store naturpark Dannevirke Domain. I nærheden af parken ligger byens gamle kirkegård. Området omkring byen er præget af mælke- og uldproduktion.

Trivia[redigér | rediger kildetekst]

Antipode til Dannevirke er Madrid forstaden Getafe, hvor Michael Laudrup tidligere var træner for det lokale fodboldhold.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Ekstern link[redigér | rediger kildetekst]

Koordinater: 40°12′S 176°6′Ø / 40.200°S 176.100°Ø / -40.200; 176.100

Oceaniens geografiSpire
Denne artikel om Oceaniens geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi