Dannevirke (New Zealand)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Dannevirke (New Zealand)
Dannevirke
Dannevirke
Dannevirkes beliggenhed i New Zealand
Gade i Dannevirke
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Dannevirke (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Dannevirke)

Dannevirke er en by på New Zealands nordø, som blev grundlagt af skandinaviske emigranter i midten af 1800-tallet. Byen er opkaldt efter det 14 km lange fæstningsanlæg Dannevirke i Sydslesvig. Oprindeligt boede i området to maoristammer. Dannevirke er den største by i distriket Tararua.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Byen blev bygget i 1872 af danske og norske familier, som ankom til området som nybyggere. De kom med de to skibe Ballarat og Hovding. En storbrand i 1917 ødelagde mange bygninger, men de blev hurtigt genopbygget.

I dag bor cirka 4.400 mennesker i Dannevirke og yderligere 5.800 i oplandet. Byen er præget af den lange hovedgade (High Street), hvor de fleste af byens forretninger findes. I byens nordlige udkant ligger den 20 hektar store naturpark Dannevirke Domain. I nærheden af parken ligger byens gamle kirkegård. Området omkring byen er præget af mælke- og uldproduktion.

Trivia[redigér | redigér wikikode]

Antipode til Dannevirke er Madrid forstaden Getafe, hvor Michael Laudrup tidligere var træner for det lokale fodboldhold.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Ekstern link[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 40°12′S 176°6′Ø / 40.200°S 176.100°Ø / -40.200; 176.100

Oceaniens geografiStub
Denne artikel om Oceaniens geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi