Dansk Bibel-Institut

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dansk Bibel-Institut (DBI) stiftet i 1972 er en privat og almennyttig organisation i København. Organisationens formål er optagelse og uddannelse af teologistuderende og religionsstuderende.

DBI finansieres ved frivillige gaver, tips- og lottomidler samt tilskud fra organisationer. Instituttet er medlem af brancheorganisationen ISOBRO.

I 2001 stiftede DBI en akademisk, teologisk bacheloruddannelse med en tværkulturel og missional profil. Det var den første i Danmark.

I dag tilbyder DBI en treårig bachelor i teologi og mission og en fireårig bacheloruddannelse i teologi med fokus på kultur, kommunikation og mission. Endvidere tilbydes en etårig uddannelse i mission, Åben uddannelse i kristendom. Bacheloruddannelsen på DBI er ikke godkendt til modtagelse af SU i Danmark og udbydes af Fjellhaug International University College i Norge. Uddannelsens eksamener giver dog ECTS-points, som muliggør meritoverførsel til mange andre universiteter, heriblandt Det Teologiske Fakultet (Københavns Universitet)

I Århus findes en lignende institution, Menighedsfakultetet.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 55°39′46″N 12°34′40″Ø / 55.66277°N 12.5777°Ø / 55.66277; 12.5777