Dansk Bibel-Institut

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dansk Bibel-Institut (DBI) stiftet i 1972 er en privat og almennyttig organisation i København. Organisationens formål er optagelse og uddannelse af teologistuderende og religionsstuderende.

DBI finansieres ved frivillige gaver, tips- og lottomidler samt tilskud fra organisationer. Instituttet er medlem af brancheorganisationen ISOBRO.

I 2001 stiftede DBI en akademisk, teologisk bacheloruddannelse med en tværkulturel og missionsk profil. Det var den første i Danmark.

I dag tilbyder DBI en treårig bachelor i teologi og mission og en fireårig bacheloruddannelse i teologi med fokus på kultur, kommunikation og mission. Endvidere tilbydes en etårig uddannelse i mission, Åben uddannelse i kristendom. Bacheloruddannelsen på DBI er ikke godkendt til modtagelse af SU i Danmark og udbydes af Fjellhaug International University College i Norge. Uddannelsens eksamener giver dog ECTS-points, som muliggør meritoverførsel til mange andre universiteter, heriblandt Det Teologiske Fakultet (Københavns Universitet)

I Århus findes en lignende institution, Menighedsfakultetet.

Tidligere og nuværende rektorer[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Denne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 55°39′46″N 12°34′40″Ø / 55.66277°N 12.5777°Ø / 55.66277; 12.5777