Dansk Cricket Forbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Dansk Cricket-Forbund er cricketens officielle specialforbund i Danmark. Forbundet blev stiftet ved et møde i Odense i 1953 hvor 31 klubber var repræsenteret. Cricket i Danmark havde fra 1889 og frem til Dansk Cricket-Forbund blev stiftet været organiserat under Dansk Boldspil-Union. I 1954 havde forbundet 1972 medlemmer i 42 klubber i 2011 var medlemstallet cirka 2300 fordelt på 36 klubber.

Det var KBU-formand, Kurt Nielsen fra Boldklubben Frem, som var den store forgangsmand for at få cricketsporten skilt ud fra fodbold, så at cricketsporten fik sit eget forbund under Danmarks Idræts-Forbund.

I 1954 indførte Dansk Cricket-Forbund en landsdækkende Danmarksturnering. Den er blevet stærkt domineret af de to klubber Svanholm Cricketklub (24 mesterskaber) og Aalborg Boldspilklub (16 mesterskaber), som til sammen har vundet 40 mesterskaber. Samme år spillede Danmark sin første landskamp mod et engelskt hold fra Oxford. Året efter i 1955 spillede Danmark uafgjort i den første rigtige landskamp mod Holland i Haag.

Dansk Cricket-Forbunds Pokalturnering blev indført i 1964, hvor B.1909 vandt finalen over Horsens Cricket Club.

Dansk Cricket-Forbunds formænd[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]