Dansk Hanggliding og Paragliding Union

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dansk Hanggliding & Paragliding Union (DHPU) er et specialforbund under Danmarks Idrætsforbund (DIF). Cirka 25 klubber med i alt 1.000 medlemmer er tilknyttet unionen. 1/3 af medlemmerne flyver hangglider (dragefly) og 2/3 flyver paraglider (glideskærm).

DHPU er godkendt af Statens Luftfartsvæsen til at uddanne piloter på hangglider (drageflyver) og paraglider (glideskærm). DHPU har som den eneste organisation i Danmark rettighed til at kunne udstede certifikater og føre kontrol med uddannelsen af nye piloter. Derudover sørger DHPU for at levere den fornødne infrastruktur i forbindelse med flyvning med hangglider og paraglider i Danmark.

DHPU blev i 1984 optaget som medlem i Danmarks Idrætsforbund (DIF). Gennem Danmarks Idrætsforbund modtager unionen en del af tipsmidlerne, der i dag er unionens primære indkomst til brug for støtte til fremme af hanggliding og paragliding i Danmark.

Dansk Hanggliding & Paragliding Union er ligeledes medlem af Kongelig Dansk Aeroklub (KDA), der er Danmarks luftsportsforbund. I alt har KDA mere end 8.000 medlemmer. DHPU's centrale administration og sekretariat har til huse hos KDA, der ligger ved Roskilde Lufthavn.

Relevante artikler[redigér | rediger kildetekst]

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]