Spring til indhold

Dansk Kvinde Fodbold Union

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dansk Kvinde Fodbold Union (eller DKFU) var en dansk sportsorganisation for kvindefodbold, som havde til formål at fremme al kvindefodbold i Danmark og arrangere en række fodboldturneringer udelukkende for kvinder og damejuniorer. Organisationen blev stiftet, fordi Dansk Boldspil-Union dengang ikke ville organisere kvindefodbold. Først i 1972 kom kvindefodbold på programmet under DBU og DKFU ophørte. Den daværende betegnelse for kvindefodbold var damefodbold, som blev ændret af DBU i 200?.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

DKFU blev stiftet af tre fodboldklubber for kvinder som konsekvens af at DBU ikke ville arrangere turneringer for kvindefodbold.

Formanden for DKFU i 1970 var Bent Nielsen.

Boldklubben Femina blev de uofficielle verdensmestre i 1970.

Det første Danmarksmesterskab for piger (svarer til damejunior i dag), pigerækken i 1970, blev vundet af Skovlunde Idrætsforening, der vandt alle deres kampe.

Danmarksmesterskabet for kvinder i 1971 (uofficielt) under DKFU blev endvidere vundet af Skovlunde Idrætsforening, hvis dameafdeling var blevet startet blot tre år forinden (den 14. august 1968).

DKFU forsøgte at blive medlemmer i Danmarks Idræts-Forbund, men ansøgningen om medlemskab blev afvist med den begrundelse at DIF ikke var interesserede i at have to forskellige fodboldunioner som medlemmer. DKFU blev i stedet opfordret til at søge ind i DBU. I 1972 valgte en komiteé at acceptere kvindefodbold under DBUs vinger og DKFU opløses efterfølgende.