Dansk Muslimsk Union

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dansk Muslimsk Union (forkortet DMU) er en dansk muslimsk paraplyorganisation, som forsøger at samle muslimske foreninger og organisationer i Danmark. Formålet med foreningen er at skabe et fælles organ for en lang række muslimske foreninger, fremme integrationen og dæmme op for ekstremisme.[1] Organisationen er indtil videre udelukkende sammensat af sunnitiske medlemsforeninger.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

I 2004 blev der nedsat en arbejdsgruppe, som skulle undersøge mulighederne for et samarbejdsorgan, der kunne styrke et fælles fodslag fra den muslimske befolkning i Danmark. I 2005 blev der afholdt den første konference og 24. september samme år afholdte man konferencen "Sikkerhed og samarbejde", hvor det britiske Muslim Council of Britain deltog sammen med danske politikere og myndigheder.[2]

Dansk Muslimsk Union blev officielt stiftet den 29. marts 2008 i Bella Center.

Medlemmer[redigér | rediger kildetekst]

Ved stiftelsen bestod Dansk Muslimsk Union af følgende seks organisationer med tilsammen 30 foreninger under sig:[3]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Kristeligt Dagblad (26. marts 2008). "Danske muslimer samles i union". Arkiveret fra originalen 6. april 2008. Hentet 29. marts 2008.
  2. ^ Ritzaus Bureau (24. september 2005). "Muslimer rækker hånden ud". Berlingske Tidende. Hentet 8. august 2020.
  3. ^ Sammen: Danske muslimer søger fælles fodslag. Artikel i Berlingske 30. marts 2008 (medlemsnavnene optræder i artiklens faktaboks).

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]