Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.

Landsforeningen Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber (DaBUF) er en organisation, der arbejder med formidling og produktion af billedmedier for børn og unge. Organisationens medlemmer er børne- og ungdomsfilmklubber samt institutioner og foreninger.

DaBUF organiserer 75 filmklubber spredt ud over hele landet – samt i Luxembourg og Grønland. Disse filmklubber har visninger for i omegnen af 55.000 børn årligt. DaBUF hjælper de frivillige, som driver klubberne med at udvælge, distribuere og i mindre grad producere film, som giver børnene oplevelser af høj kvalitet med filmmediet. Derudover står DaBUF selv for projekter som har til formål at engagere og motivere børn og unge i filmarbejde herunder både produktion og formidling.

Hvert år uddeler DaBUF Pråsprisen til en person, der har udført fortjenstfuldt arbejde med produktion og/eller formidling af billedmedier for børn og unge. Prisen er blevet uddelt siden 1983 og er blevet givet til navne som: Jytte Abildstrøm og Peter Mygind, Nils Malmros, Wikke & Rasmussen, Jacob Stegelmann, Astrid Lindgren, Flemming Quist Møller m.v.