Danske Medier

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.

Danske Medier er en brancheorganisation for alle danske medievirksomheder. Foreningen har flere end 500 medlemsvirksomheder som tilsammen udgiver flere end 1.000 medier.

Danske Medier blev stiftet den 13. marts 2012 af syv brancheforeninger: Danske Dagblades Forening, Danske Specialmedier, Foreningen af Danske Interaktive Medier (FDIM), Dansk Magasinpresses Udgiverforening, Ugeaviserne, Radioerne og Digitale Publicister.

Medlemstyper[redigér | redigér wikikode]

Danske Medier har en bred og varietet medlemsskare, som dagligt er i kontakt med alle grupper i befolkningen via alle typer mediekanaler: Dagblade, magasiner, ugeblade, digital medier, fagblade, tidsskrifter, specialmedier, ugeaviser, radioer og tv.

Indsatsområder[redigér | redigér wikikode]

Foreningen arbejder for at sikre de bedste rammevilkår for hele den danske mediebranche både på det redaktionelle og kommercielle områder. På det redaktionelle felt arbejder Danske Medier blandt andet for at fremme ytringsfriheden at sikre rimelige vilkår på såvel medieansvarsområdet som rettighedsområdet.

På det kommercielle område arbejder Danske Medier med at fastholder den kommercielle ytringsfrihed og sikre rimelige forhold for medier, når det gælder lovgivningen på markedsføringsområdet.

Danske Medier arbejder også med at dokumentere brugen af medier og annonceomsætningen på medieområdet. Det sker via officielle mediemålinger som Danske Medier enten står for eller har andel i, og via en række konkrete analyser af markedsudviklingen. Statistikker og analyser publiceres bl.a. i rapporter.

Danske Medier gennemfører en række kurser og seminarer for medlemmernes ansatte. Ud over rapporter udgiver Danske Medier andre publikationer som et ugentligt e-mail baseret nyhedsbrev med nyheder fra medieverdenen og relaterede områder.

Danske Medier arrangere sammen med DR, Radio24syv og Bauer Media den årlige konference Radiodays Danmark, hvor Prix Radio prisuddelingen afholdes.

Direktion[redigér | redigér wikikode]

Ebbe Dal, adm. direktør

Morten Helveg Petersen, viceadm. direktør

Christian Kierkegaard, journalistisk direktør

John Kristensen, direktør

Marianne Bugge Zederkof, direktør

Thomas Rønnow, direktør

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]