David Bateson

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

David Bateson (født 9. februar 1960 i Sydafrika af britiske forældre) er en dansk-engelsk skuespiller, der er kendt for at have lagt stemme til lejemorderen Agent 47, hovedpersonen i IO Interactives computerspilserie Hitman. Her er Bateson ikke bare stemmeskuespiller, men også model for rollen.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Han begyndte sin professionelle karriere i Sydafrika efter universitet i 1981 (BA Hons i Drama). Bateson er uddannet på flere forskellige udenlandske teaterskoler og flyttede til England i 1984. Han bor nu i København. Hans første film var Lars von Triers Europa fra 1993. Hans anden Gabriel Axels Prinsen af Jylland fra 1994. I 1995 spillede han sømand i Triers film, Breaking the Waves. Han var med i filmen Kun en pige.

Han fik hovedrollen i teaterfilmen Debutanten fra 2002, en lille rolle i den internationale spillefilm One Hell of a Christmas af Shaky Gonzalez og en rolle i komedieserien Langt fra Las Vegas med Casper Christensen.

Han har i de seneste år været engageret på London Toast Theatre. Han er fuldt medlem af British Equity og dansk skuespillerforbund.

I 2014 lagde han den gennemgående speak til tv-serien "Monte Carlo elsker USA" på DR.

Voice over[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Spil[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Skuespiller Stub
Denne skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpg Artiklen om skuespilleren David Bateson kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.