De andres liv

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

De andres liv (originaltitel: Das Leben der Anderen) er en tysk film fra 2006 af instruktøren Florian Henckel von Donnersmarck.

"Das Leben der Anderen" handler om en Stasi-agents forvandling fra kynisk Stasi-medarbejder til et følende menneske. Hovedrollen spilles af Ulrich Mühe. Filmen er en af mange film der omhandler livet i DDR. Deutche repuplic

I filmen møder vi Gerd Wiesler, en dedikeret politiofficer i Stasi, som får til opgave at overvåge forfatteren og skuespilinstruktøren, Georg Dreyman. Overvågningen er blevet beordret af en højtstående minister, der har forelsket sig i Dreymans kæreste Christa-Maria, og han vil derfor have Dreyman ryddet af vejen. Hvis ikke Wiesler finder noget på Dreyman, så bliver han fyret og tvinges derved til at være korrupt. Det kan Wiesler ikke leve med, da det er imod hans idealer.

Under overvågningen af Dreyman og hans kæreste går det langsomt op for Wiesler, hvad han går glip af i livet og skifter livssyn i takt med, at han indirekte påvirkes af Dreymans syn på verden. Dreyman påbegynder arbejdet på en artikel, der kunne blive knusende for det socialistiske styres omdømme og nu er det op til Wiesler at tage en beslutning om, hvilken side han er på...

Priser[redigér | redigér wikikode]

Filmen har vundet et stort antal priser, herunder en Oscar for bedste udenlandske film for 2006 og en Bodil for bedste ikke-amerikanske film samme år.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

Das Leben der Anderen på imdb.com

Priser
Foregående:
Der Untergang
Bodilprisen for bedste ikke-amerikanske film
2007
Efterfølgende:
Pans labyrint
Tysk Stub
Denne artikel om tysk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film