Delegation (jura)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Delegation (lat. delegatio) betyder i bredeste juridiske forstand, at en overordnet overdrager ansvar til en underordnet, fx i en virksomhed eller en forvaltning. I snævrere forstand er delegation i formueretten et udtryk for, at debitor indsætter en anden fx sin debitor) i sit sted. I aftaleretten er delegation formelt bundet til udstedelse af prokura. Det følger dog af sig selv, at debitor ikke på denne måde kan frigøre sig for sin forpligtelse, medmindre kreditor samtykker, eller der er speciel hjemmel for en sådan overdragelse. I videre (romerretlig) forstand betyder delegation enhver retsgyldig anvisning til en anden om at tage en tredje som debitor.

Kilder[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.