Delfino Pescara 1936

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Delfino Pescara 1936
Klubdetaljer
Fulde navn Delfino Pescara 1936 S.r.l.
Kaldenavn(e) Biancoazzurri
Delfini
Grundlagt 1936
Moderklub(ber) Pescara Calcio
Hjemmebane Stadio Adriatico
Italien Pescara, Italien
Kapacitet 24400 tilskuere (20681 sæder)
Cheftræner Alberto Colombo
Andet
Websted www.pescaracalcio.com
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Udebane
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
3. valg
Infoboks opdateret: 23. maj 2012

Delfino Pescara 1936 er en fodboldklub fra byen Pescara i regionen Abruzzo i Italien. Klubbens farver er lyseblå og hvid. Klubben spiller sine hjemmekampe på Stadio Adriatico - Giovanni Cornacchia.

Pescaras slutpositioner i den italienske fodboldliga siden den første sæson med en landsdækkende Serie A (1929/30).

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Delfino Pescara 1936's rødder går tilbage til begyndelsen af 1920'erne, men det er ved genskabelsen af klubben i 1936, at den officielle historie begynder. I årene umiddelbart før og efter Anden Verdenskrig var Pescara i Serie B. Herefter oplevede man nogle årtier i den tredje- og fjerdebedste række, før man midt i 1970'erne begyndte at række ud mod toppen igen. I 1974 rykkede klubben op i Serie B, og i 1977 stod den for første gang på Serie A på Stadio Adriatico. Det var med spillere som Giorgio Repetto og Bruno Nobili på holdet.

Siden 1970'erne har Pescara udviklet sig til at af de mest stabile Serie B hold i Italien. Klubben har siden oprykningen i 1974 i alt haft syv sæsoner i serie A og seks i Serie C. De øvrige mere and 30 sæsoner har været i den næstbedste række.

De resultatmæssige højdepunkter er kommet spredt. Kun to gange er det lykkedes for Pescara som oprykker at undgå øjeblikkelig nedrykning fra Serie A og blive mere end én sæson på øverste hylde. Det var i klubbens to første forsøg i 1979 og 1988. I 1988 skete det med bl.a. den brasilianske landsholdsstjerne Júnior på holdet. Herefter er det hver gang blevet til en hurtig returbillet. Således oplevede den danske europamester John Sivebæk at rykke ned med dem i 1993, hvorefter han spillede en sæson i Serie B.

I det nye årtusinde kom Pescara som så mange andre italienske klubber i økonomisk uføre. Det førte i 2009 til en konkurs og det nye navn Delfino Pescara, der er en reference til dyrelivet i det nærliggende hav, som man også ser det i klubbens våbenskjold. Det gik dog, som det også ofte ses, hurtigt fremad igen, da man i 2012 sikrede sig oprykning til Serie A med de kommende stjerner Marco Veratti, Lorenzo Insigne og Ciro Immobile på holdet. Alle disse, hvoraf de to sidste var på lån, var dog væk allerede året efter, og klubben rykkede direkte ned igen. Danske Matti Lund Nielsen var også på oprykkerholdet efter sit vinterskifte fra FC Nordsjælland. Nielsen strøg ind som fast mand på midtbanen under den legendariske træner Zdeněk Zeman og han ultraoffensive stil. I opryningssæsonen havde Pescara en målscore på +90/-55, mens Torino på andenpladsen med samme pointal havde en målscore på +57/-28.

Pescara var atter i Serie A for en enkelt sæson i 2016-17.

Stadion[redigér | rediger kildetekst]

Stadio Adriatico, Curva Nord i 1999

Pescaras hjemmebane er Stadio Adriatico - Giovanni Cornacchia, der som navnet antyder ligger ganske tæt på Adriaterhavets kyst. Det er ikke langt fra havnen og badestrandene i byens sydlige udkant. Stadionet er en klassisk oval med løbebane og kun med tag over hovedtribunen. Det er blev oprindeligt tegnet af arkitekten Luigi Piccinato og åbnede i 1955. I 2009 blev stadion renoveret, fik plads til 24.400 siddende tilskuere og navngivet efter hækkeløberen Giovanni Cornacchia, der var født i Pescara og død året forinden.

Kendte spillere gennem tiden[redigér | rediger kildetekst]

Danske spillere gennem tiden[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]