Den Resen-Svaningske Bibel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Opslag fra Den resen-svaningske bibel fra 1647. Til venstre Manasses Bøn (i De Gammeltestamentlige Apokryfer), til højre titelsiden på Det Nye Testamente.

Den Resen-Svaningske Bibel er en oversættelse af Bibelen, som blev udgivet i Danmark i 1647. Der blev også udgivet i en revideret udgave af oversættelsen i 1740. Oversættelsen var den dominerende i Norge i lang tid og var den udgave, som Det Norske Bibelselskab valgte at udgive, da det blev stiftet i 1816.

Den Resen-Svaningske Bibel er en revision af en bibeloversættelse foretaget af professor Hans Poulsen Resen i 1607. Resen skulle egentlig kun revidere en tidligere dansk oversættelse, men endte med at oversætte hele Bibelen til dansk direkte fra grundsprogene. Dette var den første danske bibeloversættelse lavet direkte fra grundsprogene hebraisk, aramæisk og græsk. I 1647 reviderede professor Hans Svane Resens oversættelse. Denne revision blev kendt under navnet Den Resen-Svaningske Bibel. Oversættelsen var ret nøjagtig, men var præget af et tungt sprog og var vanskelig at forstå.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]