Den Sidste Tempelridder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Den Sidste Tempelridder
Originaltitel The Last Templar
Forfatter Raymond Khoury
Oversætter Alis Friis
Omslag af Soltzedesign
Land Amerika, Danmark, udgivet på forskellige sprog, og i forskellige lande.
Sprog Dansk, Engelsk, udgivet på forskellige sprog, og i forskellige lande.
Emne(r) Mysterie, Krimi, Spænding, Historisk Eventyr, Fiktion, og har mange historisk korrekte informationer, og kan lærer læseren en masse
Genre(r) Mysterie, Krimi, Spænding, Historisk Eventyr, Fiktion
Forlag (DK): Cicero, København (ENG): Udgivet af Ziji Publishing paperback af Orion Books
Udgivelsesdato 2005
Udgivet på dansk 2005 (Udgivet i samarbejde med Sane Töregård Agency)
Format Indbundet, Paperback, Pocket, Lydbog, E-bog
Sider 314
ISBN ISBN 87-7714-758-8

Den Sidste Tempelridder er en Mysterie, Krimi, Spænding, Historisk Eventyr og Fiktionsroman af Raymond Khoury, og er hans første bog nogen sinde. Den blev et hit og en International New York Bestseller i hele 22 måneder, og kom på listen over Beastseller romanerne. Det er en Da Vinci Mysteriet lignende bog, om konspirationsteorier, Tempelridderne, og deres forunderlige skat.

Forhistorie[redigér | redigér wikikode]

I året AD 1291, efter faldet af Akko, Jerusalems Latinske Kongerige til Saracenerne eller Muslimerne, måtte en lille gruppe af Tempelriddere forlade byen med et lille skrin. Deres skib, Tempelfalken blev beskadiget efter en storm på havet og sank. En af de Ridderne var dødeligt såret efter begivenhedderne, han dør på land efter at have skjult en lille læderpung under en gravsten. Han beordrede den resterende del af skibets mandskab til at levere et krypteret brev til lederen af Tempelherrerne.

Den sidste overlevende Ridder nåede Paris i 1314, lige i tide til at se Stormesteren blive brændt på bålet efter at have nægtet at afsløre placeringen af Tempelriddernes skat. Den sidste Ridder forpligtede sig selv til at bevare legenden om Tempelriddernes trussel mod den romersk-katolske kirke.

Personer[redigér | redigér wikikode]

Martin af Carmaux[redigér | redigér wikikode]

Martin er en del af den anden handling i historien og er en Tempelridder. Efter hans mentor Aimard døde var han nødt til at tage et budskab med til Stormesteren, men efter mange farer bliver han fanget i Toscana og bliver slavebundet i mange år før han vendte tilbage til Frankrig.

Tess Chaykin[redigér | redigér wikikode]

Tess er en arkæolog, og var i museet, da det blev angrebet. Hun er en vigtig del i opgaven der består i at finde pungen, og efter at hun bliver ven med Reilly, tager de sammen til Tyrkiet for at finde pungen. Hun er ikke det mindste religiøs, men Sean overtaler hende aligevel til at begynde med at tro på mirakler.

Sean Reilly[redigér | redigér wikikode]

Reilly er en FBI-agent og blev udpeget sagen om angrebet på museet. Efter at have fanget den ene Tempelridderklædte mand, og fundet de to andre personer der angreb museet døde, bliver han ven med Tess. Han er en ekstremt religiøs Katolik, og overtaler Tess til at tro på mirakler.

De tre Tempelridderklædte overfaldsmænd[redigér | redigér wikikode]

Disse er de tre mænd, som med Vance angreb museet og stjal og tog Krypteringsmaskinen. De tre blev dræbt af en mand ved navn Plunkett, der er håndlanger til De Angelis, der jagter dem ned og dræber hver på forskellige måder.

William Vance[redigér | redigér wikikode]

Vance er hovedskurken og var manden der angreb museet og tog Krypteringsmaskine aparatet. Hans plan er at fortælle verden at Kristendommens tro er falsk, han mener at dette vil være enden af religionen. Han ønsker at gøre dette, fordi en præst advarede ham og hans kone mod at afbryde en høj-risiko graviditet. Dette resulterede i Vance's kone ufødte datters død. Vance dør efter at han falder fra en klippeafsats da han rakte ud efter Evangeliet.

Monsignor De Angelis[redigér | redigér wikikode]

De Angelis er en præst, men arbejder også for CIA. Han står bag drabet på de tre Tempelridderklædte røvere og sank båden Tess var på, for at forhindre opdagelsen af indeholdet af Tempelriddernes galionsfigur.