Den danske historiske Forening

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Den danske historiske Forening
Virksomhedsinformation
Selskabsform Forening Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer 84084328 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/84084328 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Den danske historiske Forening blev stiftet i 14. februar 1839 på initiativ af Christian Molbech med det formål at vække historisk interesse og fremme historiske studier.

Det af foreningen udgivne Historisk Tidsskrift er også blevet midtpunktet for historisk forskning i Danmark; ved siden af det har foreningen tillige udgivet mange særskilte arbejder, deriblandt så vigtige som N.M. Petersens Bidrag til den danske Litteraturs Historie, Holger Rørdams Universitetshistorie og Otto Vaupells skildring af den slesvigske treårskrig.

Sin 50-årige beståen fejrede foreningen 1889 ved at udgive Johannes Steenstrups Historieskrivningen i Danmark i 19. Aarh. (1801-63). Medlemmerne modtager alt, hvad foreningen udgiver; deres tal, der kort efter Foreningens stiftelse udgjorde 400, var i 1920'erne ca. 800. Den danske historiske Forening står i forbindelse med de historiske foreninger i Norge og Sverige.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.