Den du frygter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Den du frygter
Dansk titel Den du frygterRediger på Wikidata
Genre Drama
Instrueret af Kristian Levring
Produceret af Sisse Graum Jørgensen
Manuskript af Anders Thomas Jensen
Kristian Levring
Medvirkende Ulrich Thomsen
Paprika Steen
Emma Sehested Høeg
Lars Brygmann
Musik af Krzysztof PendereckiRediger på Wikidata
Fotografering Jens Schlosser
Klip Pernille Bech Christensen
Distributør Nordisk Film
Udgivelsesdato 19. december 2008
Censur 15 år Tilladt for børn over 15 år[1]
Længde 95 min.
Land Danmark
Sprog Dansk
Links
på IMDb
på scope.dk
på CinemaZone
på danskefilm.dk
i DFI's filmdatabase
Noter
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Den du frygter er en dansk dramafilm fra 2008, instrueret af Kristian Levring. Filmen, der havde premiere på Toronto Film Festival og siden dansk biografpremiere 19. december 2008, er produceret af Nordisk Film.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Mikael har taget orlov, for han mener, han trænger til en forandring i livet. Han går hjemme nu med sin kone Sigrid og datter Selma. Sigrids bror, Frederik, er lægeforsker, og mangler nogen til at tage nogle eksperimentelle lykkepiller, for at se om der er bivirkninger. Mikael melder sig, og får så pillerne, der hedder LimeTech. Han tager pillerne uden hans kone Sigrid og datter Selma ved det. Han skriver dagbog om hvordan han har det hver dag og om pillernes virkning. Pillerne får ham gradvist til at føle sig mere fri og at han ingen grænser har.

Da Frederiks hold lukker forsøget ned, fordi flere af forsøgspersonerne begynder at udvise aggressiv og voldelig adfærd, nægter Mikael at give slip på den frihed, han synes pillerne giver ham. I al hemmelighed fortsætter han med at tage dem.

Efterhånden begynder Mikael at overskride flere og flere grænser, uden at udvise særlig omtanke overfor de mennesker han sårer i processen. Han bliver selv bekrymret over denne udvikling, og prøver at tage det op med Frederik, som afslører at Mikael har fået placebo-piller hele tiden, da han ikke ville udsætte sin svoger for usikker medicin.

Samtidig opdager Selma Mikaels dagbog, og i panik spærrer Mikael hende inde, da hun vil konfrontere Sigrid med den. Sigrid hører dog dette, og kommer op at slås med Mikael. Kampen ender med at Sigrid bliver lukket inde i kummefryseren.

På randen af total opløsning og omgivet af sin kones og datters desperate skrig, beslutter Mikael sig for at stikke af. Kort efter slipper Sigrid ud af kummefryseren og slipper Selma fri.

Filmen slutter med Mikael, der står på en banegård efter at have besøgt sin mor på et plejehjem. Han udtrykker sorg over at have forladt sin familie og noterer, at han stadig prøver at finde ud af, hvornår og hvorfor tingene begyndte at gå galt for ham, men at minderne stadig er ubehagelige at tænke på.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Dansk Stub
Denne artikel om en dansk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film