Den lykkelige luder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Den lykkelige luder er en fiktiv person, der frivilligt har valgt prostitution som erhverv og er tilfreds med dette valg, og som ikke bliver udnyttet økonomisk eller på anden vis af alfonser eller andre bagmænd. I modsætning hertil står kvinder, der er tvunget til prostitution pga. kvindehandel, kvinder der lader sig prostituere for at finansiere et stofmisbrug, eller kvinder som dybest set ønsker at forlade erhvervet, men som af forskellige årsager ikke magter det.

Den lykkelige luder bringes hyppigt på bane i diskussioner om, hvorvidt køb eller salg af seksuelle ydelser bør forbydes. Stridspunktet er ofte, om den lykkelige luder overhovedet findes og i givet fald i hvor stort omfang. Et argument hyppigt benyttet af tilhængere af en kriminalisering er, at prostitution altid giver ar på sjælen, også selvom kvinden ikke nødvendigvis selv opfatter det sådan, og at den lykkelige luder derfor ikke findes. Blandt modstandernes argumenter er, at kvinder har lov til at bestemme over deres egen krop herunder at vælge en tilværelse som “lykkelig luder”.

Udtrykket bruges næsten udelukkende politisk af modstandere af prostitution. Prostituerede bruger det stort set aldrig om sig selv. Polariseringen i begrebet ved, at den prostituerede enten er "lykkelig" eller i nød udelukker en placering et naturligt sted i mellem, hvor næsten alle mennesker befinder sig.

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.