Den mystiske stjerne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Den mystiske stjerne
Originaltitel L'Étoile mystérieuse
Forfatter Hergé
Oversætter Jørgen Sonnergaard,
Niels Søndergaard
Illustrator Hergé
Serie Tintin (serie)
Forlag Casterman, Carlsen Comics, Cobolt
Udgivelsesdato 20. oktober 1941 – 21. maj 1942
Forgænger Krabben med de gyldne klosakse (1939)
Fortsættes i Enhjørningens hemmelighed (1943)

Den mystiske stjerne (fransk originaltitel L'Étoile mystérieuse) er det tiende album i tegneserien om Tintins oplevelser. Det er skrevet og tegnet af den belgiske tegneserieskaber Hergé, og blev udgivet i mindre dele i sort-hvid i den belgiske avis Le Soir fra oktober 1941 til maj 1942.

Historien handler om den unge reporter Tintin, hans hund Terry og hans ven kaptajn Haddock, som rejser til det Arktiske Ocean på en videnskabelig ekspedition for at finde en meteorit, som er faldet ned.

Den mystiske stjerne var en kommerciel succes, da den blev udgivet i bogform af forlaget Casterman kort efter den sidste del var bragt i avisen. Hergé fortsatte historien om Tintin i Enhjørningens hemmelighed, og serien blev en af de mest berømte i den fransk-belgiske tegneserietradition. Den mystiske stjerne fik blandede anmeldelser og har været en af seriens mest kontroversielle udgivelser som følge af dets antisemittiske skildring af historiens skurk. Plottet blev brugt både i Belvisions animerede tegnefilmsudgave i 1957 og Ellipse og Nelvanas animerede serie Tintins Eventyr fra 1991.

Dansk udgivelse[redigér | rediger kildetekst]

Den mystiske stjerne udkom på dansk første gang som føljeton i dagbladet Politiken i 1959 og blev udgivet som album i 1960 på Forlaget Carlsen i en oversættelse af Jørgen Sonnergaard. En nyoversætelse af Niels Søndergaard udkom 2006. Den mystiske stjerne var det første Tintin-album, der blev udgivet i Danmark.[1]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

TalebobleSpire
Denne tegneserieartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.